ΣΥΡΙΑ: ένα ακόμα έγκλημα πολέμου της Δύσης στα σκαριά

Syria: Another Western War Crime In The Making

του  Paul Craig ROBERTS, Αμερικανού Οικονομολόγου και αρθρογράφου, πρώην βοηθού Υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Ρήγκαν, δημοσιευμένο στις 26 Αυγούστου 2013.

[ Σημείωση του ΕΠΑΜ-Διεθνείς Σχέσεις : Ακόμα κι αυτός … «συνωμοσιολόγος» ;;: !!! ]

Ενημέρωση 29 Αυγούστου

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η μαριονέτα των ΗΠΑ Κάμερον που παίζει το ρόλο του Πρωθυπουργού αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν είχε αποδείξεις πως ο Ασαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα και το Κοινοβούλιο δήλωσε ότι χωρίς αποδείξεις δεν θα δεχτεί πόλεμο. Είναι απίθανο ότι η Γαλλία θα προχωρήσει χωρίς της Αγγλία, οπότε ο Ομπάμα θα μείνει μόνος με το Ισραήλ. Αν η Ουάσινγκτον προχωρήσει σε επέμβαση, ο Ομπάμα θα χαρακτηριστεί εγκληματίας πολέμου.

Η αποφασιστική ενέργεια του Βρετανικού Κοινοβουλίου ντροπιάζει το δειλό αμερικανικό Κογκρέσο.

http://rt.com/news/uk-parliament-vote-syria-181/

 

Ενημέρωση

Οι εγκληματίες πολέμου της Ουάσιγκτον και των λοιπών δυτικών πρωτευουσών έχουν πάρει την απόφαση να στηρίξουν  μέχρι τέλους το ψέμα τους, σύμφωνα  με το οποίο η Συριακή Κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Έχοντας αποτύχει στις προσπάθειες  εκφοβισμού των παρατηρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα στη Συρία, η Ουάσιγκτον απαίτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Kimoon να αποσύρει τους εν λόγω παρατηρητές  πριν μπορέσουν να αξιολογήσουν τις αποδείξεις και  συντάξουν την έκθεσή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αντιτάχτηκε στους εγκληματίες πολέμου της Ουάσιγκτον και απέρριψε το αίτημα τους. Ωστόσο, όπως με το Ιρακ, η απόφαση της Ουάσιγκτον για επίθεση εναντίον της Συρίας δε στηρίζεται σε γεγονότα.  http://rt.com/op-edge/syria-un-war-investigation-006/

Η αμερικανική και η βρετανική Κυβέρνηση δεν αποκάλυψαν καμία από τις «καταλυτικές αποδείξεις»  που υποστήριζαν ότι έχουν στη διάθεσή τους για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή Κυβέρνηση. Ακούγοντάς τους, παρατηρώντας τη γλώσσα του σώματος και κοιτώντας τους στα μάτια είναι πασιφανές πως ο John Kerry και οι γερμανικές και βρετανικές μαριονέτες του ψεύδονται ασύστολα. Κατάσταση πολύ πιο ξεδιάντροπη από εκείνη των ψευδών ολκής του παλιού υπουργού Collin Powell προς τον ΟΗΕ για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Ο Collin Powell δηλώνει ότι είχε εξαπατηθεί από το Λευκό Οίκο και δε γνώριζε ότι ψεύδεται. Ο Kerry και οι βρετανικές, γαλλικές και γερμανικές μαριονέτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι ψεύδονται.

Το πρόσωπο που προβάλλει  η δύση στον κόσμο είναι αυτό ενός θρασύτατου ψεύτη

 

Η Ουάσιγκτον και οι κυβερνήσεις ανδρείκελων Γαλλίας και Γερμανίας είναι έτοιμες γι ακόμα μια φορά να αποκαλύψουν την εγκληματικότητά τους. Η εικόνα της Δύσης ως εγκληματία πολέμου δεν είναι προϊόν προπαγάνδας των εχθρών της Δύσης, αλλά το πορτραίτο που  η ίδια η Δύση φιλοτέχνησε.

Η αγγλική εφημερίδα The independent  αποκάλυψε ότι στη διάρκεια του τελευταίου σαββατοκύριακου οι  Obama, Cameron και Hollande  συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της συριακής Κυβέρνησης  μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, παρά την έλλειψη έγκρισης από τον ΟΗΕ και παρά την απουσία κάθε ίχνους απόδειξης υπέρ των ισχυρισμών της Ουάσιγκτον για χρήση χημικών όπλων από την συριακή Κυβέρνηση εναντίον των «ανταρτών» οι οποίοι χαίρουν ευρείας υποστήριξης από τον αμερικανικό παράγοντα που επιζητεί να ανατρέψει τη συριακή Κυβέρνηση.

Πράγματι, ένας από τους λόγους για τους οποίους επισπεύδεται ο πόλεμος είναι για να εμποδιστεί ο  έλεγχος από τον ΟΗΕ, για τον οποίο η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι θα μπορούσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της και ενδεχομένως να την εμπλέξει στην κάτω από ψευδεπίγραφα λάβαρα επιχείρηση των «ανταρτών», οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει σε ορισμένη περιοχή  μεγάλο αριθμό παιδιών προοριζόμενων  να  δολοφονηθούν από χημικά, ώστε να αποδοθεί κατόπιν η ευθύνη στη συριακή Κυβέρνηση.

Ένας άλλος λόγος  επίσπευσης του πολέμου είναι ότι ο  βρετανός πρωθυπουργός Cameron, θέλει να προλάβει να μην τον σταματήσει το βρετανικό κοινοβούλιο και παρεμποδιστεί  η  παροχή κάλυψης  για τα εγκλήματα πολέμου προς τον Obama κατά τον ίδιο τρόπο που ο Tony Blair  είχε παράσχει κάλυψη στον George W. Bush, κάτι για το οποίο ανταμείφθηκε δεόντως. Τι τον νοιάζει τον Cameron για τις ζωές των Σύριων, όταν μπορεί  ολοκληρώνοντας τη θητεία του να βρει μια περιουσία 50 εκατομμυρίων δολαρίων να τον περιμένει; http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-un-weapons-inspectors-attacked-as-they-try-to-enter-poison-gas-attack-site-8784435.html

Η συριακή κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δε φέρει την ευθύνη για  το συμβάν με τα χημικά όπλα αποδέχτηκε να αποστείλει ο ΟΗΕ  παρατηρητές  προκειμένου να καθορίσουν τη χημική ουσία και την πηγή εκτόξευσης. Ωστόσο η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι είναι «πολύ αργά» για τους παρατηρητές του ΟΗΕ και έκανε δεκτή τη δήλωση των «ανταρτών» που πρόσκεινται στην Al-Qaida και κατηγορούν τη συριακή Κυβέρνηση για απόπειρα εναντίον αμάχων με χημικά όπλα : http://news.antiwar.com/2013/08/25/obama-administration-accepts-rebels-account-on-syria-prepares-for-war/ . Βλέπε επίσης : http://news.antiwar.com/2013/08/25/syria-accepts-un-inspectors-us-spurns-call-as-too-late/

Σε μια απόπειρα να εμποδίσουν τους παρατηρητές  για τα χημικά, που έφτασαν επιτόπου να κάνουν τη δουλειά τους, οι «αντάρτες» εξαφάνισαν τις βολές των σνίπερς στα εδάφη που έχουν στην κατοχή τους και ανάγκασαν τους παρατηρητές να απομακρυνθούν, σύμφωνα όμως με μεταγενέστερο δελτίο του RT  φαίνεται ότι οι τελευταίοι  επέστρεψαν στην περιοχή  για να πραγματοποιήσουν την έρευνα τους. http://rt.com/news/un-chemical-oservers-shot-000/

Η διεφθαρμένη βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως η επέμβαση στη Συρία μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ, όπως χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ έγιναν οι στρατιωτικές επεμβάσεις στη Σερβία και τη Λιβύη. Με άλλα λόγια οι δυτικές δημοκρατίες έχουν δημιουργήσει ήδη προηγούμενο για την παραβίαση του διεθνούς δίκαιου. « Το διεθνές δίκαιο;  Δεν το έχουμε ανάγκη το ζέχνον διεθνές δίκαιο». Η δύση ένα μόνο κανόνα γνωρίζει: πάνω από το Δίκαιο η Δύναμη. Όσο η δύση έχει τη Δύναμη, η δύση έχει το Δίκαιο με το μέρος της.

Απαντώντας στην πληροφορία ότι οι  ΗΠΑ η Βρετανία και η Αγγλία ετοιμάζονται να επέμβουν στη Συρία,  ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών M. Larvov δήλωσε πως μια τέτοια μονομερής ενέργεια είναι «σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δίκαιου» και πως η παραβίαση δεν είναι μόνο νομικής τάξης αλλά και αντιδεοντολογική και πέρα  από κάθε  ηθική νομιμότητα. Ο Lavrov  επικαλέστηκε τα ψεύδη και τις απάτες που χρησιμοποίησε η δύση για να δικαιολογήσει σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου κατά τις  στρατιωτικές επεμβάσεις στη Σερβία, το Ιράκ και τη Λιβύη και τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση έκανε χρήση προληπτικών ενεργειών προκειμένου να υπονομεύσει κάθε ελπίδα ειρηνικής διευθέτησης στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία.

Για άλλη μια φορά, η  Ουάσιγκτον ενήργησε εκ των προτέρων δυναμιτίζοντας κάθε ελπίδα ειρηνικής διευθέτησης.  Ανακοινώνοντας την επικείμενη επέμβαση οι ΗΠΑ εξουδετέρωσαν κάθε προσπάθεια να πειστούν οι «αντάρτες» να συμμετάσχουν στις διαπραγμετεύσεις για εξεύρεση ειρηνικής λύσης με τη συριακή Κυβέρνηση. Ενώ οι ειρηνευτικές συνομιλίες επρόκειτο να ξεκινήσουν, τώρα οι «αντάρτες» δεν έχουν πλέον κανένα κίνητρο να συμμετάσχουν, αφού  οι στρατιωτικοί της δύσης σπεύδουν σε βοήθειά τους.

Στη συνέντευξη τύπου ο M. Larvov αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνητικές παρατάξεις σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία,  εξεγείρουν συναισθηματικά παραπληροφορημένους  ανθρώπους, ξεσηκώνοντας τους έτσι, ώστε τελικά να αντλούν ικανοποίηση από τον πόλεμο. Αυτός είναι βέβαια ο τρόπος με τον οποίο οι  ΗΠΑ χειραγώγησαν το κοινό για να επέμβουν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Όμως το αμερικανικό κοινό έχει κουραστεί από πολέμους, των οποίων η σκοπιμότητα δεν ορίζεται ποτέ με σαφήνεια και η καχυποψία του  μεγαλώνει  μέρα  με την ημέρα απέναντι στην κυβερνητική επιχειρηματολογία όταν πρόκειται για νέους πολέμους.

Μια σφυγμομέτρηση του Reuters/Ipsos αποκαλύπτει πως οι αμερικανοί είναι κάθετα αντίθετοι σε αμερικανική επέμβαση στον συριακό εμφύλιο και πιστεύουν πως η Ουάσιγκτον πρέπει να μείνει  έξω από τη σύρραξη ακόμα και αν επικυρωθούν οι εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε θανατηφόρα χημικά όπλα εναντίον αμάχων. http://news.yahoo.com/syria-war-escalates-americans-cool-u-intervention-reuters-003146054.html.  Ωστόσο  ο Obama αδιαφορεί αν μόνο 9% του λαού υποστηρίζει την φιλοπόλεμη πολιτική του. Όπως πρόσφατα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος Jimmy Carter : « η Αμερική δεν έχει δημοκρατία εν λειτουργία» http://rt.com/usa/carter-comment-nsa-snowden-261/. Υπάρχει ένα αστυνομικό κράτος στο οποίο η εκτελεστική εξουσία έχει τεθεί από μόνη της πάνω από όλους τους νόμους και πάνω από το Σύνταγμα.

Αυτό το αστυνομικό κράτος πρόκειται τώρα να διαπράξει ένα ακόμα έγκλημα πολέμου, μια αναίτια επίθεση  τύπου ναζί. Στη Νυρεμβέργη  οι ναζί καταδικάστηκαν σε θάνατο ακριβώς για πράξεις σαν αυτές των Obama, Cameron και Hollande. H δύση  ποντάρει στη δύναμη και όχι στο δίκιο για να παραμείνει έξω από τω εδώλιο των εγκληματιών.

Οι κυβερνήσεις ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας δεν εξήγησαν γιατί στους πολέμους που κηρύσσει η Δύση οι άνθρωποι είναι προτιμότερο να σκοτώνονται από απεμπλουτισμένο ουράνιο αντί για χημικά ή άλλα όπλα.  Ήταν από την αρχή φανερό πως ο Obama  προετοίμαζε  επέμβαση εναντίον της συριακής Κυβέρνησης.  Ο Obama είχε δαιμονοποιήσει τα χημικά όπλα όχι όμως τα πυρηνικά αντιμπούνκερ που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ενάντια στο Ιράν.  Έπειτα ο Οbama  χάραξε την κόκκινη γραμμή  λέγοντας πως η χρήση χημικών όπλων από τους Σύριους  θα ήταν τόσο μεγάλο ατόπημα που η δύση θα ήταν αναγκασμένη να επιτεθεί στη Συρία.  ΟΙ βρετανικές μαριονέτες της Ουάσιγκτον Ηague και Cameron απλά επανέλαβαν αυτή την παράταιρη δήλωση.  http://rt.com/news/uk-response-without-un-backing-979/ Τελευταία πράξη της μηχανορραφίας η οργάνωση ενός συμβάντος με χημικά όπλα και η ενοχοποίηση της συριακής Κυβέρνησης.

Ποια είναι η πραγματική agenda της Δύσης; Ιδού ένα αναπάντητο ερώτημα που δεν έχει καν τεθεί. Πέραν πάσης αμφιβολίας, η αμερικανική, η βρετανική και η γαλλική Κυβέρνηση, οι οποίες  έχουν κατ΄ επανάληψη εκδηλώσει την υποστήριξή τους σε δικτατορικά καθεστώτα, όταν αυτά ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, ουδόλως ενοχλούνται από δικτατορίες. Αν καταγγέλλουν τον Assad ως δικτάτορα, είναι για να τον δαιμονοποιήσουν στα μάτια των παραπληροφορημένων δυτικών μαζών.  Εντούτοις η Oυάσιγκτον, η Βρετανία και η Γαλλία υποστηρίζουν ουκ ολίγα δικτατορικά καθεστώτα, όπως αυτά του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και  τώρα πλέον και τη στρατιωτική δικτατορία στην Αίγυπτο που σκοτώνει αλύπητα αιγύπτιους και όμως καμία δυτική κυβέρνηση δε σκέπτεται να επέμβει στην Αίγυπτο επειδή «σκοτώνει τον ίδιο της το λαό».

Είναι επίσης σαφές ότι η επικείμενη δυτική επίθεση στη Συρία δεν κινείται επουδενί από την πρόθεση να φέρει στη Συρία την «ελευθερία και τη δημοκρατία», όπως  η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν ο λόγος των επεμβάσεων στο Ιράκ και τη Λιβύη, από τις οποίες καμία δεν απέκτησε ούτε ελευθερία ούτε δημοκρατία.

Η δυτική επίθεση στη Συρία δεν συνδέεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη ή κάποια από τις βαρύγδουπες αιτίες, κάτω από τις οποίες η Δύση κρύβει την εγκληματικότητα της. 

Τα δυτικά μέσα, και ακόμα λιγότερο τα «πουλημένα» αμερικάνικα δε ρωτούν ποτέ τον Obama, τον Cameron,  ή τον Hollande ποια είναι η πραγματική agenda.  Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχει έστω και ένας δημοσιογράφος τόσο ηλίθιος ή τόσο αφελής που να πιστεύει πως  η agenda είναι να επικρατήσει στη Συρία  «ελευθερία και  δημοκρατία» και να τιμωρηθεί ο Assad επειδή χρησιμοποίησε  χημικά όπλα εναντίον των  τυχάρπαστων φονιάδων που επιχειρούν να ανατρέψουν τη συριακή Κυβέρνηση.

Φυσικά το ερώτημα δεν θα είχε βρει απάντηση, αν είχε τεθεί. Το να τεθεί όμως, θα συνέβαλλε, ώστε το κοινό να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλιώς.  Στην αρχή το πρόσχημα της Ουάσιγκτον για τους πολέμους ήταν να εγγυηθεί την ασφάλεια των αμερικανών από τους  τρομοκράτες. Τώρα η Ουάσιγκτον κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει τη Συρία στους τρομοκράτες  τζιχαντιστές βοηθώντας τους να ανατρέψουν τη λαϊκή και μη-τρομοκρατική  κυβέρνηση του Assad. Ποια άραγε η ατζέντα πίσω από την υποστήριξη που η Ουάσιγκτον παρέχει στην τρομοκρατία;

Ίσως σκοπός των πολέμων είναι η ενίσχυση του μουσουλμανικού εξτρεμισμού και, μέσω αυτού, ή αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, ακόμα και της Κίνας. Η Ρωσία περιλαμβάνει  κατά σημαντικό μέρος μουσουλμάνους στον πληθυσμό της και περιβάλλεται από μουσουλμανικές χώρες. Ακόμα και στην Κίνα υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο. Ενώ ο μουσουλμανικός εξτρεμισμός επεκτείνεται μέσα από συγκρούσεις εντός των δύο αυτών χωρών, των μόνων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στην παγκόσμια αμερικανική ηγεμονία, η προπαγάνδα των δυτικών μέσων και  ο μεγάλος αριθμός ΜΚΟ  χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ και εμφανιζόμενων  ως οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Ουάσιγκτον για  να δαιμονοποιήσουν τη ρωσική και την κινεζική Κυβέρνηση για τη λήψη σκληρών μέτρων εναντίον των «ανταρτών».

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ανάπτυξης του μουσουλμανικού εξτρεμισμού είναι ότι έτσι οι παλιές μουσουλμανικές χώρες παραδίδονται σε ταραχές και εμφύλιους μακράς διάρκειας, όπως συμβαίνει με το Ιράκ και τη Λιβύη, εξουδετερώνοντας κάθε ενδεχόμενο να προβληθεί αντίσταση στο Ισραήλ από κάποιο οργανωμένο κράτος.

Ο υπουργός John Kerry εργάζεται από τηλεφώνου επιστρατεύοντας  χρηματισμό και απειλές για να κάνει αποδεκτό  ή και να στηρίξει το έγκλημα πολέμου της Ουάσιγκτον εναντίον της Συρίας που βρίσκεται στα σκαριά.

Η Ουάσιγκτον οδηγεί τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου κάνοντάς τον να πλησιάζει  τόσο κοντά, όσο ποτέ ως τώρα, ούτε καν στις πιο επικίνδυνες περιόδους του ψυχρού πολέμου. Όταν θα έχει τελειώσει με τη Συρία, ο επόμενος στόχος της Ουάσιγκτον θα είναι το Ιράν. Η Ρωσία και η Κίνα δε θα μπορούν πλέον να αυταπατώνται με την ύπαρξη ενός υποτιθέμενου συστήματος διεθνούς δικαίου ή περιορισμού  ικανού  να δρά αποτελεσματικά  εναντίον της εγκληματικότητας της Δύσης. Η επίθεση των δυτικών αναγκάζει ήδη τις δύο χώρες να αναπτύξουν στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις και να περιχαρακώσουν τις χρηματοδοτούμενες από τη δύση ΜΚΟ που εμφανίζονται ως «οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα», στην πραγματικότητα όμως συνιστούν μια Πέμπτη φάλαγγα, που η Ουάσιγκτον μπορεί να αξιοποιήσει για να διαλύσει τη νομιμότητα των κυβερνήσεων τους.

Η Ρωσία και η Κίνα υπήρξαν εξαιρετικά απερίσκεπτες στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ. Η ρώσικη αντιπολίτευση ουσιαστικά χρηματοδοτείται από την Ουάσιγκτον. Ακόμη και η κινέζικη κυβέρνηση υπονομεύεται. Όταν μια αμερικάνικη εταιρεία ανοίγει μια επιχείρηση στην Κίνα, δημιουργεί ένα κινεζικό διοικητικό συμβούλιο στο οποίο τοποθετούνται κάποιοι «ημέτεροι» των τοπικών πολιτικών αρχών. Τα συμβούλια αυτά δημιουργούν ένα δίκτυο που, διαμέσου χρηματοδοτήσεων, ασκούν επιρροή στις αποφάσεις και την ακεραιτότητα μελών του κόμματος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι ΗΠΑ έχουν διεισδύσει στα κινέζικα πανεπιστήμια και τους κύκλους των διανοούμενων. Το πανεπιστήμιο  Rockefeller δραστηριοποιείται στην Κίνα στο πλαίσιο του «φιλανθρωπισμού» των Rockefeller. Αιρετικές φωνές δημιουργούνται και αναπτύσσονται εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης. Αιτήματα «φιλελευθεροποίησης» μπορεί να ξυπνήσουν τοπικές και εθνοτικές διαφορές ροκανίζοντας τη συνοχή της εθνικής Κυβέρνησης.

Όταν η Ρωσία και η Κίνα θα αντιληφθούν ότι  υπήρξαν θύματα αμερικάνικης πέμπτης φάλαγγας, ότι απομονώθηκαν διπλωματικά και υπολείπονται σε στρατιωτικό εξοπλισμό, το πυρηνικό οπλοστάσιο θα γίνει η μόνη εγγύηση της ασφάλειάς τους. Αυτό γεννά τη σκέψη πως ο πυρηνικός πόλεμος ενδέχεται να θέσει τέλος στην ανθρωπότητα πολύ πριν οι άνθρωποι υποκύψουν στις αυξανόμενες θερμοκρασίες στον πλανήτη ή στην άνοδο του δημόσιου χρέους των κρατών.

Paul Craig ROBERTS

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s