‘Ηρθε η σειρά των «ισχυρών» !!! / Die “Starken” sind dran !!!

Die “Starken” sind dran!!!

Auch die “starken”? Nicht nur die schlechten Südländer? Auch die Niederländer Opfer Deutschlands? Haben die Schulden etwas mit dem Euro zu tun, dass alle Länder mit Zins von den Banken leihen müssen?

Ο νέος ολλανδός βασιλιάς Willem-Alexander στην πρώτη ομιλία του μετά την ανάληψη του θρόνου ανακοίνωσε το τέλος του κράτους πρόνοιας. Ήταν απλώς ο κομιστής των κακών ειδήσεων – το κείμενο είχε γραφτεί από τον πρωθυπουργό Mark Rutte.

Ο Willem-Alexander είπε ότι κάθε πολίτης θα πρέπει στο μέλλον να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για τη ζωή του. «Η οικονομία μας εξασθενεί και μάλιστα εδώ και καιρό. Με την οικονομική κρίση, τα οικονομικά μας προβλήματα επιδεινώθηκαν. Ένα μέρος της ευημερίας μας χρηματοδοτείται από χρέη. Ίσως ήρθε η ώρα να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τράπεζες τους ” είπε ο βασιλιάς.

Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι Ολλανδοί θα υποστούν πολλές περικοπές – σε παροχές τέκνων, συντάξεις, κοινωνικές παροχές – στα πάντα. Όποιος μπορεί, πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του και τους δικούς του.

Σύμφωνα τα δεδομένα της κυβέρνησής της, η Ολλανδία, παρά τις οικονομίες ύψους 6 δισ. ευρώ που εφαρμόζει, θα πρέπει τον ερχόμενο χρόνο να κάνει κάτι επιπλέον, ώστε να καλύψει το  έλλειμμά της.

Και ρωτάμε : ΚΑΙ η Ολλανδία (μετά τους «κακούς» νότιους);; ΚΑΙ η Ολλανδία θύμα της Γερμανίας; Γιατί άραγε;; Να έχει το χρέος κάποια σχέση με το ευρώ, που ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ με τόκο τα κράτη από τις τράπεζες;

Πού οδηγούνται ΟΛΕΣ οι χώρες της ευρωζώνης; Και ΓΙΑΤΙ, που να πάρει ο διάολος, οι κυβερνήσεις θέλουν τόσο πολύ το ευρώ και το προπαγανδίζουν τόσο έντονα από τα ΜΜΕ, που έχουν πείσει μεγάλα ποσοστά των λαών να το θέλουν κι αυτά;; (όποιος βρεί ότι λαδώνονται χοντρά, κερδίζει!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s