Μας δουλεύουνε ;

Μας δουλεύουν οι ευρωβουλευτές ; ΤΩΡΑ ξύπνησαν ; Πώς ανέχονται τόσα χρόνια να έχουν διακοσμητικό ρόλο και οι αποφάσεις για την Ευρώπη να λαμβάνονται από μη-εκλεγμένους ; Πώς δέχονται να νομιμοποιούν την ευρω-δικτατορία κάνοντας απλώς ερωτήσεις και -το πολύ- κριτική ; (Φαίνεται ότι είναι πολλάααα τα λεφτά !)

.

.

Εδώ το ίδιο video με ελληνικούς υπότιτλους.

Και τα παρακάτω είναι δυνατόν να χαρακτηρίζονται απλώς «λάθη» ;;;;;

.

Αναδημοσίευση από το lefteria-news :

Έχει ξεκινήσει το γαίτανάκι των ευθυνών, επάνω στην ανθρωπιστική καταστροφη της Ελλάδας πρώτα, άλλα και για τα προγράμματα των υπολοίπων χωρών που “επισκέπτεται” η Τρόικα.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε δημόσια ακρόαση, όπου οι εκπρόσωποι της Τρόικας, δεινοπάθησαν.

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και η Deutsche Welle με ρεπορτάζ και με την ευκαιρία, στο LEFTerianews κάναμε μια αναδρομή γεγονότων.

Πάντως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι:

1. Η λάθος συνταγή που μας εφάρμοσε το ΔΝΤ, ήταν copy-paste της αποτυχημένης συνταγής που αποδιέλυσε τις οικονομίες των Νησιών της Kαραιβικής και της Βουλγαρίας, τα προηγούμενα χρόνια, όπως διαβάζουμε από μελέτες και έγγραφα του Ταμείου.

2.Τα μέτρα του πρώτου μνημονίου είχαν αποκαλυφθεί, πρίν γίνουν νόμος του κράτους επι ΓΑΠ, από το REUTERS τον Ιούνιο του 2011, με έγγραφο που απαριθμούσε όλα τα μέτρα, έως το 2015.

3.Τον Φεβρουάριο του 2011 οι Financial Times δημοσίευσαν ένα εμπιστευτικό memo 10σελίδων, από αναλυτές της τρόικας, με τίτλο Greece: Preliminary Debt Sustainability Analysis που προειδοποιούσε τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, ότι οι ελληνικές διασώσεις θα μπορούσαν εν τέλει να καταστρέψουν την ελληνική οικονομία.

4.Τον Ιανουάριο του 2012, το BBC είχε δημοσιεύσει μια ανάλυση η οποία δεν αξιολογήθηκε ιδιαίτερα. Σύμφωνα με αυτήν το δεύτερο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 1,8 δις ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες της οικονομίας της και ότι με τα δάνεια που λαμβάνει αποπληρώνει πια αποκλειστικά τόκους και πανωτόκια

5.Τον Μάρτιο του 2012, το ΔΝΤ είχε προτείνει επαναπροσαρμογή μνημονίου και η τότε κυβέρνηση αρνήθηκε

Συγκεκριμένα στην Έκθεση IMF Country Report No. 12/57 , στην σελ. 18 διαβάζουμε ότι το Προσωπικό του ΔΝΤ υποστήριξε ότι λόγω των επιπτωσεων της ζήτησης από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και των ασθενέστερων οικονομικών προοπτικών στην Ευρώπη,έκανε  έκκληση για μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής (επιτρέποντας έτσι επίσης μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στο εγγύς μέλλον).

Η ελληνική κυβέρνηση όμως  υποστήριξε ότι η παράταση της πορείας προσαρμογής μετά το 2014 θα έθετε σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας  και δεδομένου της αντίστασης από τους ευρωπαίους εταίρους τους, ανησυχούσε ότι αυτό θα εκληφθεί ως έλλειψη δέσμευσης για τους στόχους Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

6.Στις αρχές του 2013, με έγγραφο του το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις του για την Ελλάδα. 

7.Την αμέσως επόμενη Έκθεση που δημοσίευσε το ΔΝΤ, αφότου δηλάδή είχε λεχθεί το Mea Culpa. Ήταν τουλάχιστον απαισιόδοξη.

8.Τον Ιούνιο του 2013, το FORBES.δημοσίευε άρθρο με τίτλο  “ΔΝΤ : Στην Ελλάδα τα θαλασσώσαμε, αλλά βασικά φταίει η Ευρωζώνη” , με επιλεγμένες διαρροές από το Ταμείο, κάτι που εξηγεί και την άρνηση του ΔΝΤ να πάρει μέρος στην ακρόαση του Ευρωκοινοβουλίου

9.Την πιθανή σύγκρουση ΕΕ- ΔΝΤ μέσα από την διαδικασία αναζήτησης ευθυνών που έχει ξεκινήσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s