«Έχεις δύναμη, κατέβα στους δρόμους» το σύνθημα στις διαδηλώσεις κατά Ραχόι στην Ισπανία

«Υπερασπιζόμαστε τις δημόσιες υπηρεσίες, υπερασπιζόμαστε τον λαό, θέλουμε αλλαγή στην Ευρώπη και στην Ισπανία». Με αυτά τα αιτήματα, χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν χθες στους δρόμους περισσότερων από 50 πόλεων, για να καταδικάσουν την πολιτική που εδώ και δυο χρόνια ακολουθεί η κυβέρνηση Ραχόι με μεγάλο στοίχημα να αλλάξουν τα πράγματα. Οι διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την κοινωνική πλατφόρμα Λαοθάλασσα Πολιτών (Marea Ciudadana) και συνδικάτα θα συνεχιστούν και σήμερα σε Καταλονία και  Ανδαλουσία.

Το μανιφέστο των διαδηλωτών

Διοργανώσαμε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για να καταγγείλουμε τις επικίνδυνες πολιτικές λιτότητας που στρέφονται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ισπανικού λαού. Δεν είμαστε μια σιωπηρή μειοψηφία. Χρησιμοποίησε τη δύναμη σου. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σύστημα Υγείας, τις συντάξεις, απαιτούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Υγεία, Παιδεία, Συντάξεις, Δουλειά και Σπίτι. Ναι μπορούμε.

Το μανιφέστο διαβάστηκε εν μέσω συνθημάτων κατά της ισπανικής κυβέρνησης μπροστά από το Δημαρχείο, από τον τραγουδοποιό Ισμαέλ Σεράνο και την ηθοποιό Αλμπα Φλόερες.

Η οργή στην Ισπανία, για τις κυβερνητικές πολιτικές και την επίθεση κατά της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, τα ποσοστά ανεργίας και την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας ξεχειλίζει.

Την Παρασκευή, η Κομισιόν κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις οι οποίες θα οδηγησουν σε περαιτέρω απορρύθμιση την αγορά εργασίας.

Πηγή: Nueva Tribuna – ertopen.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s