«Λάθος μεγάλο το ευρώ, χάσαμε μία γενιά» – Δώσε πίσω το Νόμπελ! Δεν σου αξίζει!

Αναδημοσίευση από http://crimenet.gr/. [Σχόλια από ΕΠΑΜ- Διεθνείς Σχέσεις]

79608

«Εγκαταλείψτε το ευρώ, δημιούργησε μια χαμένη γενιά ανέργων και διχάζει την Ευρώπη», υποστηρίζει τώρα ο βραβευμένος με Νόμπελ (2010) οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, αποκαλύπτοντας ότι μετανοεί για τη θερμότατη υποστήριξη που έδειξε στη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος, καλώντας επιτακτικά κράτη και κυβερνήσεις σε υιοθέτηση μέτρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης -με όρους οικονομίας και με όρους ήθους- μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

«Κάποτε πίστεψα με πάθος στο ενιαίο νόμισμα, όμως εάν δεν προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε», είπε ο Πισσαρίδης χθες σε ομιλία του στον London School of Economics, όπου και διδάσκει, εκτιμώντας ότι δύσκολα οι μεταρρυθμίσεις θα υλοποιηθούν. [ Ε, τότε δεν χρειαζόταν η υποθετική πρόταση, αγαπητέ Νομπελίστα μας! ]

«Λειτουργεί η Ευρώπη;» ρώτησε το κοινό του ο διακεκριμένος οικονομολόγος, για να απαντήσει ο ίδιος ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και η Ευρωζώνη λειτουργούσαν στην αρχή της σύστασής του προσφέροντας πολλά οφέλη για τις χώρες- μέλη. «Τώρα όμως είμαστε αντιμέτωποι με πλούσιο Βορρά και φτωχό Νότο και με το κλαμπ των μεσογειακών χωρών που υποφέρουν», σχολίασε.

Τι πήγε λοιπόν στραβά; Ο Κύπριος οικονομολόγος, που ζει στη Βρετανία από το 1974, υποστηρίζει ότι οι συνάδελφοί του οικονομολόγοι στη δεκαετία του ’90 είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της οικονομίας και των αγορών για αυτορρύθμιση [ δηλαδή ο ίδιος που το πίστεψε με πάθος και το υποστήριξε θερμότατα δεν είχε; ], εμπιστοσύνη που τώρα… εξανεμίζεται. Ετσι λοιπόν ο ίδιος πιστεύει ότι η χρήση του ενιαίου νομίσματος θα πρέπει να καταργηθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο, ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση.[ τώρα ξέχασε ότι δύσκολα θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ; ]

«Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες» είπε χαρακτηριστικά [ Οι ιδρυτικοί πατέρες μόνο; Δηλαδή εσύ, ο ένθερμος υποστηρικτής του, δεν υποσχόσουν τα ίδια; ], εξηγώντας ότι κομβικό σημείο για να έχει υγιές μέλλον η Ευρωζώνη είναι ο αυστηρότερος κεντρικός έλεγχος.

Ο νομπελίστας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του, όμως οι Ελληνες ανάμεσά του έδειξαν έντονη δυσφορία όταν έδωσε τη δική του ερμηνεία για το «τι ακριβώς γίνεται τώρα στην Ελλάδα». «Με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, οι Ελληνες υποφέρουν» είπε ο Πισσαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει και καθημερινή προπαγάνδα κατά της Γερμανίας [ Μάαααλιστα! Όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι κατά της κυβέρνησης και των Γερμανών! ] και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν βοηθά. Βέβαια οι Ελληνες περνάνε καλά το καλοκαίρι στα νησιά [ Πόσοι Έλληνες πάνε, πόσοι μπορούν να πάνε στα νησιά; Τι λέει ο ασχετότατος;;; ] , μα όταν αλλάζει ο καιρός και επιστρέφουν, αρχίζουν τα προβλήματα».

Γύρνα το πίσω λοιπόν το Νόμπελ! Δεν σου αξίζει!

Επιτέλους να γλυτώσουμε από την ενευθυνότητα των «ειδικών» και νομπελιστών που αποφασίζουν με βάση τη φαντασία τους (ή μήπως την τσέπη τους;) και επιβάλλουν καταστροφικές πολιτικές στους λαούς !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s