ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

                                                                                                                             Παρασκευή 20 Φεβ. 2015

 Η αριστερά, η χύτρα, οι κυβιστήσεις, οι μπαρουφολογίες και το πηλίκιο…..

Δεν πρόλαβε η «ριζοσπαστική αριστερά» να βολευτεί στις δάφνες της και τις προεκλογικές της εξαγγελίες προς τον ελληνικό λαό διαδέχτηκε η ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Η δικαιολογημένη συγκίνηση για την επίσκεψη του νέου Πρωθυπουργού στο σκοπευτήριο της Καισαριανής γρήγορα έδωσε την θέση της στην έκπληξη και την απογοήτευση αυτών που αρχίζουν αντιλαμβάνονται ότι το παιγνίδι ήταν στημένο από την αρχή. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από τις βουλευτικές εκλογές και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι αρνητικά. Οι υποψίες αυτών που πιστεύαμε ότι το ανάχωμα της «αριστεράς» θα αποδειχτεί γραμμή Μαζινό, δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Η πιθανή αποτυχία της «ριζοσπαστικής αριστεράς» να δώσει λύση στα προβλήματα της πολύπαθης Ελλάδας , ιδιαίτερα στην παρούσα φάση που διανύουμε, θα αποτελούσε την απόλυτη καταστροφή για την χώρα αλλά και για το ευρύτερο αριστερό κίνημα στην Ελλάδα που θα μπορούσε πραγματικά να διαδραματίσει θετικό ρόλο στις εξελίξεις. Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια….. Αυτοί που στο παρασκήνιο οδηγούν στο όνομα της κερδοσκοπίας την Ελλάδα στην κατάρρευση θα χαίρονταν ιδιαίτερα να βάλουν ταφόπλακα στο αριστερό κίνημα στην Ελλάδα και σε κάθε αριστερόστροφη λογική που θα ανέτρεπε τα δόλια σχέδια τους.

Η χύτρα (ο ελληνικός λαός) έπρεπε με κάποιο τρόπο να εκτονωθεί και αυτός δεν ήταν άλλος από την προσφυγή στις κάλπες. Οι βουλευτικές εκλογές αποτελούσαν την βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής που είχε συσσωρευτεί και απειλούσε κάθε σχέδιο των ξένων κερδοσκόπων και των ντόπιων πολιτικών ανδρείκελων για ξεπούλημα της χώρας σε τιμή ευκαιρίας. Οι εκθέσεις ασφαλείας όλων των μηχανισμών του παρακράτους και των ξένων αφεντικών τους προειδοποιούσαν για τις αυξημένες πιθανότητες μίας λαϊκής εξέγερσης με απρόβλεπτες συνέπειες. Έπρεπε πάση θυσία να κερδηθεί χρόνος και να δοθεί η εντύπωση στον λαό ότι η νέα κυβέρνηση (γνώριζαν πολλούς μήνες πριν τις εκλογές την έκβασή τους) είναι προϊόν της λαϊκής ετυμηγορίας. Οι νοσηροί εγκέφαλοι που εμπνεύστηκαν το συγκεκριμένο σχέδιο δεν σκέφτηκαν το σημαντικότερο που δεν είναι άλλο από το βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα του σχεδίου αυτού. Τα ράσα δεν κάνουν το παππά…. Σε λίγο και ο τελευταίος πολίτης θα αντιληφθεί ότι μόνο τα ρούχα άλλαξαν και όχι ο Μανολιός.

Η νέα κυβέρνηση άρχισε (πριν ακόμη ορκιστεί στην Βουλή) τις γυμναστικές επιδείξεις με ιδιαίτερο ζήλο και χάρη στις κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες). Η πρώτη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προεκλογικά (για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή) και προδίκαζε την συνέχεια μετά από τις εκλογές. Η πάγια θέση για πιθανές μονομερείς ενέργειες από την πλευρά της αντιπολίτευσης τότε και πιθανής νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (σε περίπτωση διαπραγματευτικού αδιεξόδου) αντικαταστάθηκε κατά την προεκλογική περίοδο με τις διαβεβαιώσεις προς πάσα κατεύθυνση ότι σε καμία μονομερή ενέργεια δεν θα προβούν παρά μόνο στην κατάργηση του μνημονίου και της τρόικας και στην εφαρμογή του σχεδίου της Θεσσαλονίκης. Η εγκατάλειψη των πάγιων θέσεων όταν βρέθηκαν σε τροχιά εξουσίας ήταν το πρώτο δείγμα γραφής για αυτά που θα ακολουθούσαν.   Επί της ουσίας είχαν τινάξει την μελλοντική «διαπραγμάτευση» με τους «εταίρους» μας στον αέρα και είχαν κάψει το μοναδικό χαρτί διαπραγμάτευσης που είχαν στα χέρια τους : την πιθανότητα χρεοκοπίας και αποχώρησης από την Ευρωζώνη. Διαπραγμάτευση με προκαταβολικές δηλώσεις των καλών προθέσεων της μίας πλευράς και της κατηγορηματικής παραίτησης από την άσκηση των δικαιωμάτων της δεν υφίσταται. Όταν προκαταβολικά ομολογείς ότι θα είσαι καλό παιδί κατά τις υποδείξεις , ποιος να σε πάρει στα σοβαρά και να διαπραγματευτεί μαζί σου? Η ισχύς είναι η μόνη βάση διαπραγμάτευσης και οι πιθανές απρόβλεπτες ζημίες των «αλληλέγγυων εταίρων μας» σε πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας (με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δανειστές μας και του τοκογλύφους) ήταν το δέκα το καλό στα χέρια της νέας κυβέρνησης. Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα του νέου και απείθαρχου εντολοδόχου (άρα και απρόβλεπτου για τα ξένα συμφέροντα) του ελληνικού λαού είχαν παραδώσει «τα όπλα» άνευ αντίστασης. Κάτι σαν την Συμφωνία της Βάρκιζας…. Πρώτα παραδίδουμε τα όπλα και μετά μας κυριεύει το αγωνιστικό πνεύμα. Στο ίδιο έργο θεατές! Ας ελπίσουμε όχι παθητικοί θεατές αυτήν την φορά.

Η δεύτερη (πρώτη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δια στόματος του νέου Υπουργού των Οικονομικών κ. Βαρουφάκη ο οποίος διεκδικεί (προς το παρόν)και το τίτλο του πρωταθλητή της κωλοτούμπας μια και μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχει καταφέρει να τινάξει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα (με βάση τις οποίες πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό) και να κλονίσει την εμπιστοσύνη ακόμη και των ίδιων των συντρόφων του οι οποίοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους και δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν τον Υπουργό των Οικονομικών να επιδίδεται σε μπαρουφολογίες. Το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για κούρεμα του μη βιώσιμου χρέους (χωρίς αλήθεια να εξηγήσουν ποτέ προεκλογικά τι εννοούσαν και για ποιό κομμάτι ή κομμάτια του χρέους επαγγέλονταν κούρεμα και πόσο : το ιδιωτικό, το διακρατικό, το χρέος στο ΔΝΤ ή το χρέος στην ΕΚΤ) φαίνεται ότι δεν ήταν ποτέ τίποτα άλλο παρά ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Η όποια λύση πέρα από το κούρεμα της ονομαστικής αξίας του εξωτερικού χρέους το οποίο δεν είναι βιώσιμο αποτελεί εξαπάτηση του ελληνικού λαού και μετατόπιση του χρέους στο μέλλον για τις επόμενες γενιές οι οποίες θα αναλάβουν το βάρος. Οι προεκλογικές εξαγγελίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους και διαγραφή μέρους αυτού ως «επαχθές» για την καλύτερη εξυπηρέτησή του πήγαν πολύ γρήγορα περίπατο και ούτε κουβέντα πια για το βιώσιμο του χρέους και το κούρεμά του. Τα νέα δεδομένα είναι, κατά τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη πάντα, ανταλλαγή του χρέους από τα δάνεια της Ευρωζώνης με νέα ομόλογα που θα προβλέπουν ρήτρα ανάπτυξης και ανταλλαγή των ομολόγων που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ με νέα ομόλογα στο διηνεκές-χωρίς δηλαδή ημερομηνία λήξης (perpetual bonds). Για τα επιτόκια και τις ρήτρες σιγή ιχθύος. Οι κωλοτούμπες συνεχίστηκαν με τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στους Financial Times ότι «ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων του προϋπολογισμού, της τάξεως του 1% έως 1,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις για παροχές με βάση τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε»!!!!! Τι λέει ο κ. Τσίπρας για αυτό ? Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω ο κ. Βαρουφάκης (κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Γερμανία) δήλωσε ότι «συμφωνεί με το 67% του μνημονίου»!!!! Έτσι απλά και ωραία….. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για όλα αυτά. Εκτός και αν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι μία από τα ίδια του προγράμματος του Ζαππείου…… Δυστυχώς η αποδοχή του μνημονίου (αυτού που θα έσκιζαν….) είναι στο 70%!!!!! (σύμφωνα με νέες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη που δεν προλαβαίνει να κατεβάζει τον πήχη. Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι η Κυβέρνηση δέχεται το 0% του μνημονίου αλλά το 70% των μέτρων!!!!! (τραγική εικόνα….)

Η τρίτη (δεύτερη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με τους εναγκαλισμούς του κ. Δραγασάκη με τον κ. Στουρνάρα!!!!! (καλοί φίλοι από τα παλιά……). Αντί η κυβέρνηση να έχει ζητήσει την άμεση παραίτησή του κ. Στουρνάρα από την θέση του διοικητή (που μόνο ως τέτοιος δεν λειτούργησε προεκλογικά) της Τράπεζας της Ελλάδος και να τον έχει αντικαταστήσει άμεσα για να αποδώσει ευθύνες και να στείλει σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ,προτίμησε να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να αφήνει να πληγεί το γόητρό της και το κύρος της. Αν η κυβέρνηση δεν έχει την δύναμη να ορίσει κεντρικό τραπεζίτη καλά θα κάνει να το δηλώσει στον ελληνικό λαό για να αντιληφθούν όλοι την κατάσταση της χώρας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα κατά την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας (πέρα και αντίθετα με τον θεσμικό του ρόλο)για έλλειψη ρευστότητας και οι νουθεσίες του προς τους Έλληνες Βουλευτές να ψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο, ξεπερνούν κάθε όριο δεοντολογίας, στοιχειώδους αξιοπρέπειας και ευθύνης και επεκτείνονται στην σφαίρα του ποινικά επιλήψιμου αφού ως θεσμικός παράγοντας έσπειρε τον πανικό στους καταθέτες και τους επενδυτές και ζημίωσε με αυτήν την συμπεριφορά του την χώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία. Αν πάλι τα αφεντικά του κ. Στουρνάρα απειλούν και εκβιάζουν την Ελληνική κυβέρνηση (όπως με την πολιτική απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα, άρα να κόψει την χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο) τότε ο λαός πρέπει να ενημερωθεί άμεσα για την «αλληλεγγύη των εταίρων μας» και τους εκβιασμούς προς την Ελλάδα και να επαναπροσδιορίσει τους φίλους του στην Ευρώπη. Ο ενημερωμένος ελληνικός λαός δύναται να αλλάξει τις θέσεις του για το αν επιθυμεί να είναι μέλος μιας παρέας στην Ευρώπη που φαίνεται ότι λειτουργεί για λογαριασμό συγκεκριμένων συμφερόντων (τραπεζιτών και ολιγαρχιών) και όχι των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών λαών. Ο κ. Στουρνάρας πρέπει να πάει στο σπίτι του (χθες) και να κληθεί να απολογηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας (πρέπει να αποδεικνύεται ότι το πολίτευμα είναι Δημοκρατία). Η δε νέα κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει στον λαό μετεκλογικά του κ. Στουρνάρα (είναι θέμα αρχής, αξιοπιστίας και σεβασμού) πριν ο λαός αρχίσει και ρίχνει στουρνάρια προς την κυβέρνηση!!!!

Η τέταρτη (τρίτη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με τις συναντήσεις μελών της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες στο εσωτερικό μέτωπο και οι διαφαινόμενες υποχωρήσεις στην κατεύθυνση του ελέγχου των τραπεζών και την άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου (διοίκηση τραπεζών). Με απλά λόγια οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των τραπεζών (οι Έλληνες) έχουν γίνει οι καρπαζοεισπράκτορες αφού είναι οι διασώστες των τραπεζών (βλέπε τραπεζιτών) και επί της ουσίας δεν έχουν ούτε λόγο ούτε τον έλεγχο αυτών. Πρέπει η κυβέρνηση να πει στον λαό ότι παρά το ότι οι τραπεζίτες δεν μας συμπεριέλαβαν ποτέ στην διανομή των κερδών τους κατά την περίοδο των χρυσών αγελάδων (καθόλου αστείο αν οι τράπεζες ήταν κρατικές) μας θυμήθηκαν όταν άρχισαν να δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα (αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο ελέγχου και για το πραγματικό ύψος των ζημιών των τραπεζών και την βαρύτητα κάθε παράγοντα που συντέλεσε σε αυτό. Για παράδειγμα οι λάθος επενδυτικές επιλογές των τραπεζών, τα ζημιογόνα επιχειρηματικά τους ανοίγματα, τα πάρτι με τις υπέρογκες απολαβές των golden boys είναι ζητήματα που ανήκουν στις υποχρεώσεις των ίδιων των τραπεζών.). Πρέπει η νέα κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον λαό. Τι νόημα έχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με χρηματιστηριακή αξία φραγκοδίφραγκα) με φόρτωμα μάλιστα του εξωτερικού χρέους της χώρας όταν άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία τις βούλιαξαν (πτώχευσαν) και οι Ισπανοί δεν ενέγραψαν την βοήθεια προς τις τράπεζές τους στο εξωτερικό τους χρέος (άρα στον λαό τους) ? Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει…… Η λύση της κρατικοποίησης των τραπεζών, η διασφάλιση των καταθέσεων του λαού, και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας του νέου κρατικού τραπεζικού φορέα για την οικονομία είναι επιβεβλημένες. Θα μας κόστιζε φθηνότερα (οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες πρέπει να προσεγγίζουν τα 150 δις ευρώ) και θα αποτελούσε βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της χώρας. Πως γίνεται να φορτώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα (λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των ιδιωτικών δανείων…..)και τα χρέη προς τους τραπεζίτες να παραμένουν στο ακέραιο ? Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Διασώστες των τραπεζιτών δίχως δικαίωμα ελέγχου ακούγεται τριτοκοσμικό. Ας αποφασίσει η νέα κυβέρνηση αν ένας από τους βασικούς άξονες-εργαλεία της πολυπόθητης ανάπτυξης που επαγγέλλεται ακούει στο όνομα των γνωστών συστημικών τραπεζών και του Ευρωσυστήματος που αποτελούν βαρίδια για την οικονομία. Είναι γνωστές οι πρακτικές των τραπεζών να αρμέγουν δίχως να δίνουν τίποτα στην πραγματική οικονομία για να κινηθεί. Ποιος χαράσσει νομισματική πολιτική? Σίγουρα όχι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αν πάλι υπάρχουν αντίθετες απόψεις, μια επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της Τραπέζης της Ελλάδος και στο καταστατικό της θα έπειθε και τους πλέον δύσπιστους. Πως όλα αυτά θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με την χώρα μέλος της «αλληλέγγυας» Ευρωζώνης είναι το ζητούμενο…..

Η πέμπτη (τέταρτη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με τις δηλώσεις σχετικά με την «σταδιακή επαναφορά» του κατώτατου μισθού στα προ της κρίσης επίπεδα (751 Ευρώ). Οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν προεκλογικά πουθενά την λέξη «σταδιακή». Σταδιακή, δηλαδή ? Σε πόσους μήνες, έτη, τετραετίες ? Όσο περνούν οι μέρες το διάστημα αυτό όλο και επιμηκύνεται  (από ένα έτος έως και τρία χρόνια!!!!). Οι κατά τα άλλα δημοκρατικότατες συζητήσεις της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργοδοτών για το θέμα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον ΣΥΡΙΖΑ και προκαλούν την δικαιολογημένη οργή του κόσμου που δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Η έκτη (πέμπτη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο θέμα της αντικατάστασης του γνωστού ΕΝΦΙΑ με τον «φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας». Μέρα με την ημέρα το όριο (ούτε κουβέντα προεκλογικά) της αντικειμενικής αξίας (άραγε των σημερινών αντικειμενικών αξιών ή των υπό προσαρμογή) της ακίνητης περιουσίας του κοσμάκη πάνω από το οποίο θα φορολογηθεί παραμένει άλυτο μυστήριο. Οι διαρροές από τα ΜΜΕ μιλούν κάθε μέρα για όλο και μικρότερο όριο των αντικειμενικών αξιών (από 300.000 ευρώ έχουν φτάσει στις 100.000 ευρώ) και μόνο για την πρώτη κατοικία!!!! Εξακολουθούν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για φόρο «μεγάλης» ακίνητης περιουσίας? Γιατί δεν έλεγαν προεκλογικά ότι η «μεγάλη» ακίνητη περιουσία είναι αυτή των 100.000 ευρώ? Γιατί δεν διευκρίνιζαν ότι ακίνητη περιουσία εννοούσαν μόνο την πρώτη κατοικία? Δηλαδή όποιος έχει ένα σπίτι στο χωριό, μια εξοχική κατοικία (που έφτιαξε με τους κόπους μιας ζωής και που πλήρωσε τους φόρους του) ή ακόμη και ένα κοτέτσι καλείται να πληρώσει φόρο «μεγάλης» ακίνητης περιουσίας!!!!! Τα κοράκια της «δημοσιογραφίας» αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα τον νέο φόρο περίπου 3.000.000 πολίτες θα απαλλαγούν από αυτόν και φυσικά οι υπόλοιποι «προνομιούχοι» θα κληθούν να πληρώσουν την λυπητερή για την κάλυψη του ελλείμματος(πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και για 1% έως 3% φόρο πέραν της πρώτης κατοικίας!!!!). Να πάτε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στις βίλες των βορείων προαστίων της Αττικής και στα παραθαλάσσια παλάτια ανά την Ελλάδα να μαζέψετε αυτά που σας λείπουν. Αν είναι στην ίδια βάση και οι υπόλοιποι φόροι που έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την φορολόγηση του «μεγάλου» κεφαλαίου τότε δεν θα είστε πολλές ημέρες στην καρέκλα σας. Αν πάλι σας λείπουν από τα έσοδα κάτι ψιλά ας απευθυνθείτε σε αυτούς που έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα (όπως οι οικονομικοί σας σύμβουλοι), γιότ, ακίνητα αδήλωτα στο εξωτερικό, καταθέσεις σε όλα τα νομίσματα κλπ.

Η έβδομη (έκτη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε στο θέμα του μνημονίου (αυτό που θα έσκιζε σαν την γάτα) και της άτακτης υποχώρησης στις πιέσεις των Ευρωπαίων. Τώρα το μνημόνιο έγινε δανειακή σύμβαση (αυτή που μας υποθηκεύει και τα σώβρακα και μας υπαγάγει στο Αγγλικό Δίκαιο)και μέχρι την ολοκλήρωση της «διαπραγμάτευσης» σίγουρα ούτε λόγος θα γίνει για την παράνομη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε όταν αναφέρεστε στην δανειακή σύμβαση (προφανώς κάποιοι από εσάς δεν την έχουν καν διαβάσει…..) ή κοροϊδεύετε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ελληνικό λαό. Θα «επικυρώσετε» με την υπογραφή σας την παράνομη σύμβαση? Αυτό που μας το είπατε προεκλογικά? Όταν «γυρίσει ο ήλιος» στην Ελλάδα (και δεν θα αργήσει) τότε μαζί με τους προηγούμενους κυβερνήτες θα καθίσετε δικαίως στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία.

Η όγδοη (έβδομη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κύπρο. Η «νομιμοποίηση» του νεκροθάφτη του Κυπριακού κ. Αναστασιάδη με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και η χλιαρή αντίδρασή του για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου δεν θυμίζουν σίγουρα τίποτα από άλλες εποχές και δεν πείθουν κανέναν ότι η εξωτερική πολιτική μας είναι σε καλό δρόμο. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη στις προεκλογικές του αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον Άρη Βελουχιώτη (άκουσον άκουσον) και στον Ηλία Ηλιού και αγνοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση. Αφού αποφάσισε να επισκεφτεί την Κύπρο (θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου) έπρεπε να στείλει σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, τις Η.Π.Α., το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τελεσίγραφο της νέας κυβέρνησης έπρεπε να πάει σε όλους τους εμπλεκόμενους πέραν της Τουρκίας και να έχει τον χαρακτήρα αυστηρής προειδοποίησης με τυχόν ανάληψη στρατιωτικών δράσεων από μέρους της Ελλάδας. Δεν ακούσαμε ούτε καν για ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών (διαβήματα προς όλους τους «συμμάχους» μας και όλα τα διεθνή όργανα). Ας αφήσουν τις «πατριωτικές» κορώνες και τα σόου στα Ίμια και ας επικεντρωθούν σε άμεσα μέτρα για να καταστήσουν σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η χώρα είναι και πάλι κυρίαρχο κράτος και όχι μπανανία. Αν δεν θέλουν να τα «χαλάσουν» οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ με τους γείτονες ας τους αφήσουν (όπως και οι προηγούμενοι) να περιφέρονται στο Αιγαίο με τα πολεμικά τους πλοία που σε λίγο θα τα δούμε και στον Πειραιά!!!! Στους «συμμάχους» μας τους Αμερικάνους, που από την εποχή του σχεδίου Άτσεσον και έως πρόσφατα με το σχέδιο Ανάν προσπάθησαν πολλές φορές να διχοτομήσουν την Μεγαλόνησο χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν, τίποτα δεν έχει να πει ο κ. Τσίπρας? Εύλογα τα ερωτήματα γιατί δεν τολμά να εναντιωθεί στην «αδιαφορία» των Αμερικανών «φίλων» μας μπροστά στις προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Τα δακρύβρεχτα σχόλια των Αμερικανών αξιωματούχων σχετικά με την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό είναι too good to be true!!!!

Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνουν για πολύ στην καρέκλα τους (δεν θα προλάβουν να ψηφίσουν ούτε νομοσχέδιο) αν συνεχίσουν όπως όλα δείχνουν να αρμενίζουν στραβά με το καλημέρα. Ο λαός δεν πρόκειται να τους ανεχτεί ούτε μία ημέρα στην διακυβέρνηση της χώρας όταν αντιληφθεί ότι το παιχνίδι ήταν στημένο από την αρχή!!!! Καλά θα κάνουν, αν δεν έχουν σκοπό να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό και με βάση τα οποία εκλέχτηκαν, να φύγουν όσο είναι καιρός γιατί θα πληρώσουν τα «σπασμένα» και για τους προηγούμενους λακέδες που κατέστρεψαν την χώρα. Δεν χρειάζεται να είναι κανένας οικονομολόγος για να αντιληφθεί ότι η ζημία που έχει υποστεί η χώρα δεν διορθώνεται παρά μόνο αν η οικονομική πολιτική αλλάξει 180 μοίρες. Οι 25 μονάδες που έχασε το ΑΕΠ σε 5 χρόνια (πραγματική τραγωδία σε περίοδο «ειρήνης») δεν μπορούν να ανακτηθούν ούτε σε 15 έτη με τις παρούσες συνθήκες(εκτός και αν αλλάξει δραστικά η πολιτική). Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να κουρευτεί το χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο (τις τελευταίες ώρες φημολογείται ότι ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε ότι το χρέος είναι βιώσιμο……!!!!). Ας ελπίσουμε όλοι ότι είναι ράδιο αρβύλα. Πως θα γλιτώσει αυτός που πνίγεται όταν πιάνεται από τα μαλλιά του ? Πως θα εξυπηρετηθούν τα δάνεια που συνεχίζουμε νε παίρνουμε για να εξυπηρετήσουμε τα παλαιά? Σε λίγο θα χρωστάμε και της Μιχαλούς…. Πώς θα ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική όταν δεν υπάρχουν χρήματα (όλα πηγαίνουν στους τοκογλύφους)? Πως θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του όταν κάθε οικονομικό μέτρο εκτός γραμμής του Μνημονίου αποτελεί για τους δανειστές μονομερή ενέργεια και μπλοκάρει την χρηματοδότηση? Αυτά για την περίφημη «διεκδίκηση» του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Ευρωζώνης. Από την άλλη ούτε κουβέντα ότι δεν υπάρχει φράγκο και ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει χωρίς εθνικό νόμισμα. Οι ουρανοί δεν βρέχουν ευρώ για να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα που απαιτείται. Το ευρώ και τα βαρίδια του χρέους που φρόντισαν να μας φορτώσουν δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της Ελλάδας. Η απώλεια του δικαιώματος χάραξης νομισματικής πολιτικής (έναντι του Ευρωπαϊκού Συστήματος) μας έχει παραδώσει στους τοκογλύφους άνευ όρων. Καταστρέφουν την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια. Αλήθεια τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτά που έτσι και αλλιώς είναι ευδιάκριτα? Πως θα έλθει η γνωστή μας ανάπτυξη (είναι κακόγουστο ανέκδοτο) όταν η κατανάλωση διώκεται με κάθε μέσο? Που θα βρεθούν τα χρήματα για επενδύσεις όταν τα ταμεία είναι άδεια και οι προϋπολογισμοί ελλειμματικοί? Πως θα βγούμε από το αδιέξοδο όταν συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για να δίνουμε στους τοκογλύφους και όχι στην οικονομία μας? Πως θα μειωθεί η ανεργία αν δεν δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας? Μόνο εθνικό στρατηγικό οικονομικό πλάνο δεν έχουμε δει από τον ΣΥΡΙΖΑ…… Ο κ. Βαρουφάκης εκτός από τις μουσικές του γνώσεις για τους Eagles και το Hotel California τίποτα κοστολογημένο δεν παρουσίασε στους εταίρους μας. Τα έγγραφα με τις ομιλίες του και τις προτάσεις του προς τους εταίρους μας που διέρρευσαν στον τύπο όχι οικονομικό στρατηγικό πλάνο (όπως μας διαβεβαίωσε ότι είχε συντάξει προεκλογικά) δεν συνιστούν παρά εκθέσεις ιδεών και θεωρίες με πράσινα άλογα. Ούτε ένα μέτρο κοστολογημένο!!!! Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν…..

Η ένατη (όγδοη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνεχείς αντιφατικές τοποθετήσεις (ποιού άλλου κατά προτεραιότητα) του κ. Βαρουφάκη. Έχει χαθεί η μπάλα μεταξύ των συνεντεύξεων του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά και της μετάφρασης αυτών προς τους Έλληνες ιθαγενείς…. Σε μία από τις ομιλίες του στο Eurogroup αναφέρει : «as a recently appointed finance minister of a country that has a credibility deficit in this room….» δηλαδή «ως πρόσφατα διορισμένος Υπουργός των Οικονομικών μιας χώρας που έχει έλλειμμα αξιοπιστίας σε αυτήν την αίθουσα…». Είναι σίγουρα δεινός διαπραγματευτής των ελληνικών συμφερόντων…. Κατά την διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» έχει δώσει άπειρες συνεντεύξεις σαν rock star. Αδυνατεί η κυβέρνηση να τον μαζέψει. Σε μία από αυτές στους Financial Times λέει : «SYRIZA will target post primary budget surpluses of 1% to 1,5% even if we could not fulfill all the spending promises on which it was elected» δηλαδή : «ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 1% με 1,5% του ΑΕΠ ακόμη και αν δεν μπορεί νε εκπληρώσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις για παροχές με βάση τις οποίες εκλέχτηκε»!!!! Αυτά να τα πεις στην Ελλάδα σε απλά ελληνικά για να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί κ. Βαρουφάκη. Δεν τον προλαβαίνουν πραγματικά στην κυβέρνηση. Ο «διαπρεπής οικονομολόγος» κατά τον Γερμανό Υπουργό των Οικονομικών αναιρεί τους δικούς του ισχυρισμούς για την μη βιωσιμότητα του χρέους και εκθέτει την χώρα με αυτά που δηλώνει. Ντροπή…. Τι καθιστά το χρέος μας βιώσιμο? Η πλήρης αδυναμία της αποπληρωμής του χρέους (εν δυνάμει) αλλά και η αδυναμία εξυπηρέτησης του(άνευ καταστροφικών δανείων και αίματος) το καθιστά μη βιώσιμο. Ντροπή…. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι και μας προετοιμάζουν για αυτό που θα ακολουθήσει και δεν είναι άλλο από την άτακτη υποχώρηση από όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις. Από την άλλη ούτε κουβέντα δεν βρήκε να πει ο κ. Βαρουφάκης (όπως και οι περισσότεροι «Έλληνες» πολιτικοί) όταν ο κ. Σόιμπλε δήλωσε δημόσια ότι «λυπάται τους έλληνες……». Με τι να θυμώσει ο Έλληνας πρώτα? Με το θράσος του αρχιμαφιόζου Σόιμπλε ή με το κατάντημα των «αντιπροσώπων του λαού? Σίγουρα και με τα δύο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως το επικοινωνιακό είναι που τους ενδιαφέρει και πως θα πουλήσουν στον λαό τις κωλοτούμπες ως αντιστασιακές δάφνες. Προεκλογικά δεν αναγνώριζαν την Τρόικα αλλά τώρα διαπραγματεύονται μαζί τους όλες τις προηγούμενες ημέρες και φυσικά την βαφτίζουν «τεχνικά κλιμάκια» και αύριο «θεσμούς» ίσως και ευεργέτες, αλληλέγγυους φίλους που θέλουν το καλό μας…. Θα έσκιζαν το Μνημόνιο (τι λέει η αριστερή συνιστώσα?) και θα εφάρμοζαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα κούρευαν το χρέος το οποίο ήταν (και είναι) μη βιώσιμο. Τώρα ούτε το Μνημόνιο σκίζουν ούτε το χρέος κουρεύουν ούτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορούν να εφαρμόσουν. Θα συμφωνούσαν με τους δανειστές ένα «πρόγραμμα γέφυρα» όπως μας είπαν αλλά ξαφνικά συμφώνησαν να υπογράψουν την δανειακή σύμβαση!!!!(και όχι το Μνημόνιο κατά τα λεγόμενά τους) και την επέκτασή της. Αίσχος!!!! Δεν είναι το Μνημόνιο μέρος της δανειακής σύμβασης? Δεν είναι μια λίστα οικονομικών όρων και επιταγών που ενσωματώθηκαν (δια αναφοράς) στην δανειακή σύμβαση? Δεν είναι οι όροι που μας επέβαλαν για την τήρηση της δανειακής (δηλαδή της χορήγησης των δανείων)? Δεν αποτελεί την βάση της κατάπτυστης δανειακής σύμβασης που μας δένει χειροπόδαρα? Και αν δια της υπογραφής της δανειακής σύμβασης αναγνωρίζεται εμμέσως πλην σαφώς το Μνημόνιο, πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για το οποίο πολύς λόγος έγινε προεκλογικά? Δεν είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε πλήρη αντίθεση με το Μνημόνιο? Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ ή τα έχετε χαμένα ή προσπαθείτε απλώς να μας πουλήσετε τρέλα και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας. Δηλαδή πάει περίπατο η «ανθρωπιστική» προσέγγιση, οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στην υγεία, στην παιδεία κλπ. Το δε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας καλά κρατεί και δεν μένει παρά να ξεπουλήσουμε και ότι έχει απομείνει από τον εθνικό πλούτο σε τιμές ευκαιρίας και κυρίως τους ενεργειακούς πόρους της χώρας προς ικανοποίηση των ξένων συμφερόντων. Μια «καλή ιδέα» θα ήταν να φωνάξετε και τους γείτονές μας (τους Τούρκους ή κάθε ενδιαφερόμενο τέλος πάντων) να συνεκμεταλλευτούμε το Αιγαίο μια και οι εθνικοί φυσικοί πόροι αποτελούν μέρος της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτικάντηδων της δύσμοιρης Ελλάδας. Δύο φορές ντροπή…. Έτσι είναι σίγουρο ότι η χώρα θα περάσει σε νέα φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα αποκτήσει την ανεξαρτησία της από τους ξένους δυνάστες της και θα «ανήκει στους Έλληνες» κλπ. Θα έπρεπε αντί να διαγωνίζεσθε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ στο ποιος θα κάνει από εσάς τις περισσότερες κωλοτούμπες να ανοίξετε και κανένα βιβλίο όπως για παράδειγμα το βιβλίο του αείμνηστου Δημήτρη Μπάτση «η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα» που από το 1947 είχε δώσει απαντήσεις στα θέματα αυτά και βέβαια το πλήρωσε με την ίδια του την ζωή (εκτελέστηκε το 1952).

Η δέκατη (ένατη μετεκλογικά) κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιλογή του κ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και η εκλογή του τελικά στο Ύπατο Αξίωμα με τις ευλογίες της «ριζοσπαστικής αριστεράς». Η αίσθηση της συναλλαγής που έλαβε χώρα (προφανώς προεκλογικά) μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων της νέας κυβέρνησης, που ακούν στο όνομα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι το ηπιότερο σενάριο που μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Πρέπει πραγματικά να είναι υπερήφανοι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε κανέναν αγωνιστή αριστερό, διανοούμενο άνευ κομματικής ταυτότητας….. Η ονοματολογία θα μπορούσε να εκθέσει οποιονδήποτε καλόπιστο επιχειρούσε να αναφέρει επιφανείς Έλληνες άξιους για να προταθούν και να εκλεγούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας αδικώντας κάποιους άλλους από απλή παράλειψη. Σίγουρα όμως ο καθένας πραγματικός πατριώτης έχει στο μυαλό του κάποια από τα κριτήρια με βάση τα οποία θα έπρεπε να γίνει η επιλογή του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας : πατριώτης, δοκιμασμένος αγωνιστής, Ελληνική ψυχή, ήρωας και πρότυπο για τους νέους, σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας, διανοούμενος με αγωνιστικές περγαμηνές …… Τίποτα από όλα αυτά δεν είχε ο κ. Τσίπρας στο μυαλό του όταν πρότεινε τον κ. Παυλόπουλο για την Προεδρία. Κομματικό στέλεχος της δεξιάς με αρκετές αναφορές στο πρόσωπό του στο παρελθόν για τις σχέσεις του με το συγκρότημα Λαμπράκη, Βουλευτής και Υπουργός πολλών κυβερνήσεων από αυτές που πήγαν την χώρα στα βράχια. Αν και η ονοματολογία σε γενικές γραμμές είναι παρακινδυνευμένη, η τραγική παράλειψη του κ. Τσίπρα (που αγγίζει τα όρια της προσβολής της λαϊκής βούλησης και ως τέτοια θα καταγραφεί ιστορικά) να τιμήσει δύο στελέχη που βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν όλα τα παραπάνω γνωρίσματα και θα κοσμούσαν με την εκλογή τους τον άχαρο ρόλο του Προέδρου όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Στάθης Παναγούλης. Ότι και να πει κανείς και για τους δύο είναι λίγο. Όλοι θα συμφωνήσουν ότι είναι σύμβολα αντίστασης του αδούλωτου ελληνικού πνεύματος. Το έχουν αποδείξει στα δύσκολα και έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για όλους τους Έλληνες . Η αναφορά και μόνο στο όνομά τους μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αγωνιστική διάθεση. Το κατέβασμα της γερμανικής σβάστικας από το από τον Μανώλη Γλέζο και τον αείμνηστο Απόστολο Σάντα από τον ιερό χώρο της Ακρόπολης το 1941 είναι επίκαιρη και σήμερα που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά. Η θυσία των Παναγούληδων (με δύο παλληκάρια τον Αλέκο και τον Γιώργο) στην ελευθερία και την δημοκρατία είναι ύψιστος τίτλος τιμής για τον αγωνιστή της δημοκρατίας Στάθη Παναγούλη που συνεχίζει στα βήματα των δύο αδικοχαμένων αδελφών του. Θλίψη μόνο προκαλεί η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα να αγνοήσει δύο ονόματα που είναι σύμβολα για τους Έλληνες στο σύνολό τους μια που υπερβαίνουν τα κομματικά στεγανά.

Τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματα προς το ελληνικό λαό είναι ανησυχητικά και πληθαίνουν. Οι κωλοτούμπες είναι αμέτρητες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το λιβάνισμα της νέας κυβέρνησης από τα αμαρτωλά ΜΜΕ μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να προκαλεί στους πολίτες. Οι γύπες της δημοσιογραφίας ξαφνικά έγιναν αηδόνια και αναγγέλλουν την άνοιξη. Όχι όμως την άνοιξη του ελληνικού λαού αλλά των τοκογλύφων, των αφεντικών τους. Εκεί που προεκλογικά είχαν θάψει τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα μέσα σε δέκα ημέρες στάζουν μέλι και προκαλούν οργή και αηδία στους πολίτες που δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για τους ίδιους ακριβώς «δημοσιογράφους» που έβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απειλούσαν, νουθετούσαν και τρομοκρατούσαν τους πολίτες στήνοντας μια βιομηχανία ψέματος. Όταν σύσσωμο το κοπρηταριό και η αλητοκρατία της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα λιβανίζει και υποστηρίζει την νέα κυβέρνηση τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Από κοντά και τα διεθνή μέσα π.χ. το CNBC με τίτλο «μπορεί ο αντάρτης να διασώσει το Έθνος από την χρεοκοπία?»!!!!! Ο «αντάρτης» είναι ο κ. Τσίπρας…. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να χτίσουν το προφίλ της νέας κυβέρνησης και να προετοιμάσουν το έδαφος για τις κωλοτούμπες που έρχονται προσεχώς. Και αυτοί που πιθανώς να πίστεψαν ότι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι επαναστάτες και μεταρρυθμιστές και θα σώσουν την χώρα από τα δεινά της? Όπως θα έλεγε και ο τουρίστας της πολιτικής Γιωργάκης Παπανδρέου : «μηδέν εις το πηλίκιο»!!!!

Φτάνουν πια τα πυροτεχνήματα από δεξιά και από αριστερά. Η συμμορία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, τα «επαναστατικά» διαγγέλματα του Κ.Κ.Ε. (σιγά να μην τους ξυπνήσουμε κατά το Ισπανικό πανό), οι ληστοσυμμορίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που κατέστρεψαν την χώρα επί πολλές δεκαετίες, το ΠΟΤΑΜΙ (δηλώνει έτοιμο να προσφέρει τις εντεταλμένες υπηρεσίες του!!!!) και η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησαν και μαζί χρεοκόπησαν και την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από τα όποια κομματικά του βαρίδια του παρελθόντος πρέπει να βρει την περπατησιά του μέσα στις δύσκολες συνθήκες και να αντισταθεί με κάθε τρόπο στις ορέξεις των ξένων και ντόπιων συμφερόντων που επιβουλεύονται την ίδια του την ύπαρξη. Η πίστη στον εαυτό μας και στην πατρίδα μας, που αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους, αλλά και το δίκαιο του αγώνα μας πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία των νέων λαϊκών αγώνων που θα βάλει τέλος στο ξεπούλημα της Ελλάδας και θα αποτρέψει την γενοκτονία του λαού μας.

 

Λεωνίδας Πλιάκας

Advertisements

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s