ΟΧΙ μνημονιο, ΟΧΙ παραδοση βουλευτικων εδρων, ΝΑΙ στην αποπομπη της κυβερνησης

Η κραυγή ενός νεομετανάστη

Οι διαφωνούντες στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόκειται (και άριστα θα πράξουν) να ψηφίσουν το νέο καταστροφικό μνημόνιο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να παραδώσουν τις έδρες τους. Ο Ελληνικός λαός τους τίμησε με την ψήφο του η οποία είναι ονομαστική. Ο ισχυρισμός ότι οι βουλευτές εκτέθηκαν στην λαϊκή ψήφο κάτω από την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ (και άρα πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα) είναι πέρα από κάθε δημοκρατική λογική και αγγίζει τα όρια της φασιστικής πρακτικής και μιας ανήθικης προσπάθειας να φιμωθεί η ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων του λαού και ωμή παραβίαση του κανόνα της ψήφου των βουλευτών κατά συνείδηση. Οι διαφωνούντες βουλευτές βρέθηκαν στις πρόσφατες εκλογές κάτω από την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όμως ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του φρόντισαν να υποστείλουν. Η υποστολή της κομματικής σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το ελάχιστο κακό αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε αποφασίσει να υποστείλει ταυτόχρονα και την ένδοξη Ελληνική σημαία και να σηματοδοτήσει έτσι την παράδοση άνευ όρων στους δανειστές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Είναι λοιπόν υπέρτατο καθήκον και υποχρέωση των διαφωνούντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραδώσουν τις έδρες τους και να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις αυτών, που ενώ ξεγέψήφλασαν τον Ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξουν την εξουσία, αδιαφορούν για τις λαϊκές επιταγές των εκλογών και του δημοψηφίσματος και θέτουν δήθεν διλήμματα ηθικής τάξεως. Αυτοί που τόλμησαν να υποστείλουν την Ελληνική σημαία και ξεπουλούν τον Ελληνικό λαό δεν δικαιούνται να ηθικολογούν. Αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια που πρέπει στους πολιτικούς άνδρες, τότε θα είχαν ήδη παραιτηθεί και προκηρύξει εκλογές, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Αυτοί όμως φαίνεται να αγνοούν την βούληση του Ελληνικού λαού (μιλούν για εξάντληση της τετραετίας!!!) και δίνουν συνεντεύξεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα…. Ο λαός θα τους ανατρέψει και θα τους οδηγήσει στο σκαμνί για «αστοχία» επιλογών που κόστισαν ακριβά στους Έλληνες.

Οι διαφωνούντες με το νέο μνημόνιο (και μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου) οφείλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να υποχρεώσουν την κυβέρνηση σε πτώση και προκήρυξη εκλογών. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν διλήμματα και ας ελπίσουμε να μην βρεθούν κάποιοι που θα ισχυριστούν ότι δεν αντέχει η Ελλάδα να βαδίσει σε νέες εκλογές γιατί το καζάνι ήδη βράζει και θα σκάσει στα μούτρα τους. Αν οι δωσίλογοι πολιτικάντηδες υιοθετούν τις απειλές των δανειστών (των τοκογλύφων και της πολιτικής παρέας τους), τότε καλά θα κάνουν να βρουν σύντομα άλλη χώρα κατοικίας γιατί στην Ελλάδα θα είναι ανεπιθύμητοι και υπό διωγμό. Οι διαφωνούντες βουλευτές με το μνημόνιο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνουν στην κυβέρνηση ούτε λεπτό μετά την καταψήφιση του και δεν πρέπει να αφήσουν τις εξελίξεις στον κ. Τσίπρα. Η πιθανή παραμονή τους στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει χάσει την λαϊκή της νομιμοποίηση. Μια τέτοια πράξη θα ακυρώσει την ίδια την διαφοροποίηση στην ψηφοφορία του μνημονίου αφού θα επιτρέπει (έστω και μετ΄εμποδίων) την παραμονή της παράνομης κυβέρνησης στην εξουσία. Μια τέτοια κίνηση  θα εκληφθεί από τον λαό ως εμπαιγμός και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην συνοχή της κοινωνίας.

Υποστολή της σημαίας σημαίνει ραγιαδισμός! Αθέτηση των υποσχέσεων και των προεκλογικών δεσμεύσεων σημαίνει ξεπούλημα του λαού. Αλλαγή της πολιτικής στρατηγικής κατά 180 μοίρες σημαίνει πολιτική αλητεία. Εκχώρηση έστω και μιας σπιθαμής εδάφους (πόσο μάλλον του εθνικού μας πλούτου και των ενεργειακών μας πηγών) σε οργανισμούς πάνω από το Ελληνικό Σύνταγμα, τους νόμους και το Ελληνικό Δίκαιο σημαίνει έσχατη προδοσία! Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η κυβέρνηση αυτή απέτυχε και πρέπει να παραδώσει πίσω στον Ελληνικό λαό (όχι στους δανειστές) την εξουσία. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 1, παρ. 3. Η όποια απόπειρα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της να γαντζωθούν στην εξουσία θα θεωρηθεί πραξικόπημα από τον Ελληνικό λαό και θα οδηγήσει σε περιπέτειες. Κάθε ελεύθερος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και την Ελληνική Ιστορία οφείλει να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για να ανατρέψει τα τετελεσμένα. «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 120, παρ. 4.

Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού ας τηρήσουν πιστά τον όρκο τους προς το Σύνταγμα και ας επιστρέψουν την εξουσία στον Λαό. Οφείλουν να αποδείξουν ότι σέβονται το άρθρο 1, παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s