Προς “διαφωνουντες” του ΣΥΡΙΖΑ….

Ένας νεομετανάστης μιλάει έξω απ΄τα δόντια σε ΣΥΡΙΖΑίους που «διαφωνούν, αλλά … στηρίζουν»

Γιατί διαφωνούντες σύντροφοι της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν έχετε ρίξει ακόμη την κυβέρνηση ; Τι ακριβώς περιμένετε ; Να ψηφιστεί πρώτα το τρίτο μνημόνιο και μετά να εκδηλώσετε τις αντιρρήσεις σας ; Είναι ανήθικο να στηρίζετε μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον την στήριξη της κοινωνίας. Τι απαντάτε στον πολίτη, ο οποίος εξαπατήθηκε από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ; Πώς συνεχίζετε να στηρίζετε κάποιον που έχει αθετήσει το σύνολο των δεσμεύσεών του απέναντι στους πολίτες και εφαρμόζει τελείως αντίθετο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά δεσμεύτηκε να υλοποιήσει όταν θα ερχόταν στην εξουσία; Είναι η εφαρμογή του τρίτου και καταστροφικότερου μνημονίου ήσσονος σημασίας θέμα ; Δεν ήταν η κατάργηση των μνημονίων και η επιστροφή στην αναπτυξιακή στρατηγική το μείζον θέμα και το κυρίαρχο πολιτικό ζητούμενο των εκλογών ; Πού πήγε το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ;

Πώς είναι δυνατόν να διαφωνείτε με την βασική πολιτική γραμμή και την στρατηγική του κόμματος (έτσι όπως μεταλλάχτηκε μετεκλογικά) και να εξακολουθείτε να στηρίζετε ; Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει μέγιστο ηθικό και συνταγματικό θέμα ;

Η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά από τις βασικές αρχές και τις αξίες του εγείρουν ζητήματα ηθικής τάξεως. Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε δικαίωμα να αλλάζει θέσεις, απόψεις και στρατηγικές. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να εξαπατά τους πολίτες και να προβάλλει αντιμνημονιακό προεκλογικό πρόγραμμα, το οποίο εγκαταλείπει αμέσως μόλις εκλεγεί. Είναι απόλυτο δικαίωμά του να εφαρμόσει οποιαδήποτε στρατηγική, αν αυτή δεν είναι προϊόν κρυφής ατζέντας. Είναι επίσης πολιτική αλητεία να μην τηρεί τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις (με βάση τις οποίες πήρε ψήφο εμπιστοσύνης) και να θεωρεί ότι έχει ακόμη την στήριξη του λαού.

Τέλος είναι συνταγματικά άκυρη η επικύρωση του νέου μνημονίου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, μια που το ΟΧΙ (κατά 62%) είναι δεσμευτικό. Αν πιστεύετε ότι το νέο μνημόνιο προς ψήφιση είναι καλύτερο από την πρόταση Γιούνκερ (που τέθηκε προς ψήφιση στο δημοψήφισμα), τότε θα πρέπει να πάρετε σαφή θέση και να τοποθετηθείτε δημόσια. Αν πάλι θεωρείτε ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ήταν άρνηση του λαού μόνο στην συγκεκριμένη πρόταση- μνημόνιο Γιούνκερ και όχι σε κάθε μνημόνιο, τότε να βγείτε ανοικτά και να υποστηρίξετε αυτή την θέση σας. Κατά αυτόν τον τρόπο, αφενός θα αποσαφηνίσετε την πολιτική σας εκτίμηση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφετέρου θα δώσετε την ευκαιρία στους πολίτες να αξιολογήσουν με την σειρά τους την ερμηνεία σας σχετικά με την εντολή τους και το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν με το δημοψήφισμα. Καθαρά και ξάστερα!

Νέες “αριστερές” αντιλήψεις…. Δεν συμφωνείτε αλλά στηρίζετε! Δύο καρπούζια σε μία μασχάλη…. Με αυτήν την λογική θα μπορούσατε να γίνετε τσόντα οποιουδήποτε κόμματος. Να στηρίζετε και ταυτόχρονα να διαφωνείτε! Αυτό και αν είναι δημιουργική ασάφεια! Χάθηκε ο μπούσουλας! Σαν να μην είναι αρκετά τα μνημόνια και η φτώχεια, ο κόσμος πρέπει να ακούει καθημερινά κάθε λογής ασυναρτησία που μεγαλώνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία του. Προσπαθείτε, χωρίς επιτυχία, να απαντήσετε στο ερώτημα αν ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζετε. Και επειδή ο γιαλός είναι στην θέση του, μάλλον έχετε αλληθωρίσει πολιτικά και αρμενίζετε λάθος. Πάτε κατ΄ευθείαν στα βράχια και θα τσακιστείτε. Το λαϊκό τσουνάμι που πλησιάζει με ταχύτητα θα σας βρει στα βράχια και θα σας αποτελειώσει. Αν πάλι η απόφασή σας είναι να υποδυθείτε τον κυματοθραύστη για λογαριασμό της κυβέρνησης, τότε θα είστε άξιοι της τύχης σας! Το κρυφτούλι και τα μισόλογα δεν αποτελούν αριστερή πρακτική. Ή συμφωνείτε και συμπορεύεστε ή διαφωνείτε και συγκρούεστε.

Η άμεση ρήξη με την κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος σας. Κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε ότι παίζετε θέατρο και αποπροσανατολίζετε την βάση του κόμματός σας (και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό) από τα πραγματικά προβλήματα. Έχουν αρχίσει οι ψίθυροι ότι κερδίζετε πολύτιμο χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης μέχρι να ψηφιστεί το μνημόνιο. Πολλοί θεωρούν ότι ρίχνετε νερό στον μύλο του κ. Τσίπρα. Δεν πιστεύει κανένας τα σενάρια περί κινδύνου της χώρας. Πολύ περισσότερο, δεν συμμερίζεται κανένας την άποψη ότι θα καταστραφεί η χώρα, αν αποχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτοί που ισχυρίζονται τέτοια σενάρια, ή έχουν καβαλήσει το καλάμι ή κινδυνολογούν με σκοπό την κατευθυνόμενη τρομοκρατία ή δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν (εύκολα τουλάχιστον) τα ευεργετήματα της εξουσίας. Αν γλιτώσετε τις κατηγορίες ότι είστε φανατικοί υποστηρικτές του μνημονίου και απλώς δεν τολμάτε να το ομολογήσετε (άρα πολιτικοί απατεώνες), τότε σίγουρα θα κατηγορηθείτε για ανήθικη συμπεριφορά στην χείριστη μορφή της, αφού θυσιάζετε την Ελλάδα στον βωμό του να διατηρήσετε τα βουλευτικά σας αξιώματα. Η παραμονή σας στην κυβέρνηση είναι συνώνυμο της πολιτικής σας αυτοκτονίας. Ο λαός δεν θα συγχωρήσει νέες πρακτικές τύπου Καρατζαφέρη και Κουβέλη. Θα βάλει μια για πάντα ταφόπλακα στην πολιτική σας καριέρα!

Η ρήξη με την κυβέρνηση είναι όχι μόνο άμεσα επιβεβλημένη αλλά απολύτως αναγκαία για να αποτρέψει την διάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα προκαλέσει η ψήφιση του νέου μνημονίου. Μετά την ψήφιση του μνημονίου δεν θα έχει κανένα νόημα η πιθανή “ρήξη” σας με την κυβέρνηση. Η προσφυγή στις κάλπες κατόπιν εορτής της επικύρωσης του μνημονίου δεν είναι αποδεκτή. Ο Ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την προκήρυξη εκλογών και την ανάληψη ευθυνών από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού. Τα κόμματα είναι αναγκασμένα να ξεκαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στο ευρώ ή πιθανό εθνικό νόμισμα καθώς και την πολιτική τους ατζέντα σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη. Ο λαός με την σειρά του θα πρέπει δημοκρατικά να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να χαράξει πορεία για την χώρα.

Η κοινωνία είναι ανάστατη και το καζάνι βράζει. Οι πρώτες αντιδράσεις σχετικά με την στάση σας “δεν ψηφίζουμε αλλά στηρίζουμε” είναι έκδηλες. Οι πρώτοι χαρακτηρισμοί που ακούγονται για ερασιτέχνες, ψευτοαριστερούς, άεργους, ψεύτες, τσαρλατάνους είναι μόνο η αρχή. Σύντομα το λεξιλόγιο θα περιλαμβάνει χαρακτηρισμούς όπως προδότες, δωσίλογοι, φασίστες, λακέδες, πράκτορες ξένων συμφερόντων, και τότε η κατάσταση που θα προκύψει, δεν θα είναι αναστρέψιμη….

Λεωνίδας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s