ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Πηγή (και βίντεο) : Η ΣΦΗΚΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-1-2016 στο Ίλιον από τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ Ιλίου η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ

Η εκδήλωση ήταν απόρροια προβληματισμών γύρω από τις εξωτερικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής-Ανατολικής Μεσογείου και συγκεκριμένα οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί, οι επιδιώξεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων, η αποτίμηση της μέχρι σήμερα εξέλιξης, οι εκτιμήσεις για την συνέχεια ή και την έκβαση της όλης κρίσης στην περιοχή .

Οι ομιλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΗΣΥΧΟΣ ( πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Πολιτικό στέλεχος ΛΑ.Ε)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ( δρ. Γεωπολιτικής Στρατηγικής )
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ( Πρέσβης ε.τ., μέλος Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ )

Προλόγισε η κ. Ντίνα Κοέδρου, μέλος του πυρήνα μας και συντονίστρια της επιτροπής κοινωνικών δράσεων – πλειστηριασμών Ε.ΠΑ.Μ, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ενεργό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Ο κ. Γρίβας επισήμανε τις γεωγραφικές και γεωστρατηγικές αλλαγές στον ευρύτερο χώρο της Ευρασίας, τους συσχετισμούς που δημιουργούνται και τον γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα εφόσον ο λαός της αποφασίσει να της δώσει αυτή την προοπτική βγάζοντάς την από την σπείρα θανάτου που της έχει επιβληθεί από τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός γενναίου κινήματος με πατριωτικά και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά, στο Συριακό ζήτημα, τον ρόλο του ISIS στην εθνοκάθαρση που επιχειρείται αλλά και την στάση που η Ελλάδα έπρεπε να έχει επιδείξει για το Συριακό θέμα. Τέλος προσδιόρισε τον ρόλο των κινημάτων ως μια άλλη πρόταση για την υπεράσπιση του δίκαιου των λαών.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος εστίασε στον Κουρδικό παράγοντα, την μακραίωνη ιστορία του και την δράση του σε Ιράκ, Συρία και Τουρκία. Αναφέρθηκε ακόμη στο προσφυγικό ζήτημα ως απόρροια του Συριακού πολέμου και προσέγγισε τον φόβο της Τουρκικής απειλής που επικρατεί στην κοινή γνώμη στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ε.Ε. Κλείνοντας την εισήγησή του κατάδειξε την αναγκαιότητα μιας γενναίας εξωτερικής πολιτικής.

Με το πέρας των ομιλιών υπήρξαν δώδεκα ερωτήσεις από το κοινό που παρακολούθησε τις ομιλίες με μεγάλο ενδιαφέρον, που απαντήθηκαν διεξοδικά από τους ομιλητές

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s