ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από κοινού με άλλες επιτροπές από τη Χαλκιδική και τη Β. Ελλάδα, οργανώνουν μια μεγάλη πορεία το Σάββατο 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, μετά τις δυο πετυχημένες δράσεις στο εργοτάξιο των Σκουριών, παρεμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης θέλοντας να δείξει ότι ο αγώνας  δεν σταματά.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι διατεθειμένη, όπως δείχνουν τα γεγονότα, να βάλει ένα τέλος στην καταστροφή της Χαλκιδικής. Δεν λέει κουβέντα για τα σχέδια που υπάρχουν για την επέκταση αυτής της καταστροφής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλεί κάθε συλλογικότητα, φορέα, σωματείο, οργάνωση σε μια μεγάλη συνέλευση που θα συζητήσουμε την οργάνωση της πορείας, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο κτίριο της ΕΔΟΘ.

Νέες παράνομες εργασίες

Στις Σκουριές, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει κατασκευάσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο μέσα στο δάσος, χωρίς άδεια δόμησης. Οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Σκουριές την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, διαπίστωσαν ότι η ανέγερση του αυθαίρετου εργοστασίου συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς, χωρίς αιδώ και χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s