Ο Jacques Cheminade ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

800px-Jacques-Cheminade_2

Μήνυμα του Jacques Cheminade , υποψήφιου Προέδρου της Γαλλίας στην διαδήλωση που οργάνωσε το ΕΠΑΜ με γαλλικές οργανώσεις την 25η Μαρτίου 2017 έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι με  αίτημα την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό το Σάββατο 25 Μαρτίου, εθνική εορτή των Ελλήνων, οργανώνονται διαδηλώσεις στις κυριότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  και ζητούν την άμεση αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Τις υποστηρίζω. 

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του ΕΠΑΜ, που αποτελείται από Έλληνες πατριώτες , οι διαμαρτυρόμενοι βασίζουν τις διεκδικήσεις τους στην έκθεση του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 και που επιβεβαιώνει την ανθρώπινη καταστροφή που προκάλεσαν οι βάναυσες πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα (ΔΝΤ,ΕΕ,ΕΚΤ). Από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις   έκλεισαν και περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν. Ο αριθμός της πραγματικής ανεργίας έφτασε στο 27,5%.Το επίπεδο ζωής έπεσε πολύ. Με έναν ελάχιστο μισθό που ελαττώθηκε κατά 32% , 3,88 εκατ. Έλληνες ζουν στα πρόθυρα της πτώχειας ενώ 1,13 εκατ. ανήκουν στην κατηγορία των πολύ πτωχών και ζουν με λιγότερο από 8.42 ευρώ ημερησίως κατά νοικοκυριό.

Αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας είναι ότι το δικαίωμα του πληθυσμού για τροφή, κατοικία και υγεία παραβιάζεται. Ο αριθμός των Ελλήνων που δεν μπορεί πλέον να πληρώσουν νοίκι ή να θερμανθούν έχει αυξηθεί πολύ, ενώ 2,5 εκατ. στερούνται κοινωνικής ασφάλισης.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ

Από την αρχή της κρίσης τάχθηκα εναντίον της πρόχειρης λύσης της Τρόικας. Στις  ευρωεκλογές του 2014 υποστήριξα σαν είδος διαμαρτυρίας οι ψηφοφόροι στην στιγμή της ψήφου των, να έριχναν στην κάλπη  ένα αντίγραφο της  Ελληνικής σημαίας .

Την επομένη της 5ης Ιουλίου 2015, ημέρας του ιστορικού ΟΧΙ στην Ελλάδα, συνεχάρην τον Ελληνικό λαό προσθέτοντας πάντοτε ότι τα πιο δύσκολα είναι μπροστά του και πρέπει να γίνουν τα εξής :

-να καταργηθεί η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική λιτότητας

-να καταργηθεί το επαίσχυντο και παράνομο χρέος

-να γίνει ένας πραγματικός τραπεζικός διαχωρισμός ώστε οι μεγάλες τράπεζες να μην μπορούν να ελέγχουν πολιτικά το κράτος

-να πραγματοποιηθούν  έξω από το σύστημα του ευρώ και από την ΕΕ , που αυτοκαταστρέφεται, μεγάλα αναπτυξιακά έργα , χρηματοδοτούμενα από το Κράτος.

-τα ευρωπαϊκά κράτη μαζί με τα BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, N.Αφρική) να χαράξουν μια στρατηγική, από την οποία όλοι να βγουν κερδισμένοι εναντίον των οικονομικών ολιγαρχιών.

Κατέληξα με την έκκληση «Ζήτω η Ελεύθερη  Ελλάδα ! Είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν  γιατί μας υποχρεώνει να την ακολουθήσουμε στο δρόμο που μας άνοιξε».

Σήμερα στην προεκλογική προεδρική  εκστρατεία , αγωνίζομαι για την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Για την ακύρωση του παράνομου σκέλους των χρεών και την χρησιμοποίηση του υπόλοιπου , με μια αναδιάρθρωση , για ένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Στο πρόγραμμά μου δεν έχω ξεχάσει την Ελλάδα, στην οποίαν έχουμε αφοσιώσει την καρδιά και την ψυχή μας.

«Ειδικότερα για την περίπτωση της Ελλάδος , όπου περίπου το 90% της βοηθείας  και των δανείων που θεωρητικώς της δόθηκαν στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε για να ενισχυθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, ασφάλειες),  είναι πασιφανές ότι επιβάλλεται η μερική ακύρωση του χρέους της και ένα μορατόριουμ για το υπόλοιπο.»

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ιδέα του Έθνους, επαναπροσανατολίζοντας την Ευρώπη στην ειρήνη μεταξύ Εθνών που συμβαδίζουν οικονομικά, ιστορικά και κοινωνικά, σε μια συνεργασία βασισμένη σε μεγάλα έργα υποδομής για τα έθνη αυτά  και που εκτείνονται  από τον Ατλαντικό μέχρι την θάλασσα της Κίνας.

Είναι η προοπτική της Ευρώπης των πατρίδων και των έργων που αναφέρονται στο σχέδιο Φουσέ  του 1962 που αντί να αποτελεί μια οπισθοχώρηση στο παρελθόν , θα μας απελευθερώσει από την οικονομική και πολιτιστική κηδεμονία ενός συστήματος του οποίου το ατλαντικό κάλυμμα αποτελεί στην πραγματικότητα ένα εγκληματικό προσωπείο της χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης.

ΠΗΓΗ

Μετάφραση : ΕΠΑΜ, Τομέας Διεθνών Σχέσεων

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s