Κορωνοϊός και χρηματοπιστωτικές αγορές – Πίσω από τον πανικό, υπάρχει μεθόδευση

Η αθέατη πλευρά της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία ευθύνεται άμεσα για τη διασπορά της επιδημίας και για την οποία η πλειονότητα του κόσμου κρατείται στην άγνοια, είναι η σύνδεσή της με τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές των κερδοσκόπων. Η έκδοση πανδημικών ομολόγων τα τελευταία χρόνια στην οικονομική ελίτ από την Παγκόσμια τράπεζα, αξίας περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνει το μέγεθος του τζογαρίσματος και της κερδοσκοπίας που παίζεται σε βάρος των πληθυσμών και στο οποίο σιγοντάρουν οι πολιτικές ηγεσίες. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο και τερατώδες, είναι μια πραγματικότητα που αποτελεί τον κατεξοχήν λόγο για τα ελλιπή, υστερικά και αποσπασματικά μέτρα που παίρνονται από τις δυτικές κυβερνήσεις (κυρίως αυταρχικά και κλείσιμο του κόσμου στα σπίτια τους) και τα οποία κάθε άλλο παρά είναι ικανά να συγκρατήσουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Τη διάσταση αυτή, στην οποία οφείλεται η φειδωλή διοχέτευση κονδυλίων για τη δημόσια υγεία με συνέπεια την έλλειψη μέτρων για τον αποτελεσματικό έλεγχο του ιού, την εκθέτει ο Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ernst Wolff. Προειδοποιώντας ότι, συνεχίζοντας οι πολιτικές ηγεσίες αυτές τις μεθόδους για την αντιμετώπιση του ιού, το βέβαιο είναι να δούμε γρήγορα την πλήρη κατάρρευση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, με επιπτώσεις το κλείσιμο τραπεζών, τη διακοπή της ομαλής ροής των αλυσίδων εφοδιασμού και κατά συνέπεια την ανεπάρκεια αγαθών. Στις πανικόβλητες εκρήξεις του κόσμου που εκτιμούν ότι ενδέχεται να ξεσπάσουν, οφείλονται κατά την εκτίμησή του τα μέτρα περιορισμού του κόσμου στα σπίτια του και τα μέτρα αστυνόμευσης που πρόκειται να ενταθούν με επείγοντα διατάγματα.

Ο Ernst Wolff αρθρογραφεί για  το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μεταξύ άλλων, και στο Global Research. Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του (με τίτλο: “Corona-Virus: Hinter der Panikmache steckt Methode”) σε μετάφραση του μέλους του ΕΠΑΜ, Enzio Binioris.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Το αυθεντικό άρθρο στα γερμανικά.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s