Χρέος, διαφθορά, φοροδιαφυγή. Ποιος φταίει; Ένα road movie στους δρόμους ,τα στενά και τις γειτονιές της Αθηνας.

Ο Παρθενώνας , η Αγορά του τότε, η Πλατεία Συντάγματος, ένα σύγχρονο σκηνικό . Η καθημερινή ζωή, διηγήσεις και μαρτυρίες. Άγχη και φόβοι, φτώχια. Παρόλα αυτά κάποιος είναι ακόμα πιο πλούσιος.

Η Σπαρτιατική ολιγαρχία γελάει , κάπου ανάμεσα στην Wall Street, την Φραγκφούρτη και τις Βρυξέλλες. Κίνησε τα στρατεύματα της εδώ και καιρό, κάποτε έφταναν πολεμιστές, σήμερα φτάνουν γραφειοκράτες. Η οικονομία και η δημοσιονομία , αντικατέστησαν τα σπαθιά και τις ασπίδες: είναι η σημερινή Κατάκτηση.

Οι πολίτες, ταραγμένοι από έναν αόρατο εχθρό , μένουν άοπλοι. Κρίση: μια αναγκαστική αλλαγή , αντίο στο ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο; Στο επίκεντρο του εφαρμοσμένου φιλελευθερισμού, η Ελλάδα ,είναι η πρώτη δυτική χωρά στην όποια η φτώχεια επιβάλλεται χάρη σε έναν εξωτερικό περιορισμό. Ένα προτεκτοράτο στην κάρδια της Ευρώπης.

Ένα ταξίδι μοιρασμένο με διανοουμένους , πολιτικούς και απλούς ανθρώπους, διανύοντας γενεές ανθρώπων. Ένα ταξίδι στην Ιστορία και την μνημόνια να εγκαταλείψουμε το αιώνιο παρόν και να εφεύρουμε ένα μέλλον σε ανθρωπινά μετρά.

Η νίκη του Σύριζα, οι φόβοι, οι προσδοκίες , οι ελπίδες ενός λαού που ζει σαν πειραματόζωο εδώ και πολύ καιρό. Εξετάσεις και διαγνώσεις από το ελληνικό εργαστήριο. Ένα ρεπορτάζ για την μελλοντική μας εξέλιξη.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ – LABORATORIO GRECIA

Σενάριο- σκηνοθεσία: Γιάκομπο Μπρότζι Μελέτη τεκμηρίωσης και έρευνα: Γιάκομπο Μπρότζι Μοντάζ και Animation: Ντάβιντ Μιτράνι Αρενάλ Συνεντεύξεις: ΓΙΑΚΟΜΠΟ ΜΠΡΟΤΖΙ, ΡΟΥΤΖΕΡΟ ΑΡΕΝΕΛΑ, ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΝΤΕΛ ΝΟΤΣΕ, ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΟΝΑΤ-ΚΑΤΙΝ Γραφείο σύνταξης Αθήνας: Νικολέτα Φατσέα Κάμερα: Ρουτζέρο Αρενέλα, Γιάκομπο Μπρότζι, Ντάβιντ Μιτράνι Αρενάλ Μουσική: Dance with Invisible Partners Γραφείο τύπου: info@labgreece.orghttp://www.labgreece.org

Δείτε την ανάρτηση στα αγγλικά, στα ιταλικά.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα αρχές Δεκεμβρίου

2 thoughts on “Εργαστήριο Ελλάδα: Το Λίκνο της Δημοκρατίας, Πειραματόζωο της Καινούργιας Εποχής (Trailer)

Leave a comment